Здраве и красота

Съществените ползи за кожата от ретинола

Подхранване, изглаждане и освежаване на кожата

18.04.2014г. / 14 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Ретинолът е една от най-широко използваните съставки срещу стареенето на кожата. Не само стареенето, но и цялостната грижа за кожата на лицето и тялото може да бъде поверена изцяло на козметичните продукти с ретинол.

Ретинолът е вещество, което може да бъде открито също в пълномасленото мляко, яйцата, постните меса. Той ревитализира порите на кожата, възстановява тъканите. Поради тази причина той се е превърнал в основен компонент в много лосиони и кремове за подхранване, изглаждане и освежаване на кожата.

Кои са най-значимите ползи от ретинола и защо е добре да се използва в борбата със стареенето на кожата?

Ретинолът стимулира производството на колаген

Производството на колаген намалява с възрастта. Това прави кожата да изглежда отпусната, започват да се появяват бръчки и фини линии. Използвайки продукти с ретинол ще подпомогнете кожата в забавянето на стареенето. Ретинолът прониква дълбоко в порите като стимулира производството на колаген. Подобрява гъвкавостта и тена на кожата.

Свързани статии

Ретинолът повлиява изключително добре симптомите на акне

Свиването на порите и регулирането на мастната секреция прави ретинола много ефикасен при акнетична кожа. Той прониква и в потните жлези на кожата на лицето, като блокира секрецията на излишен себум. Веднага след нанасянето ретинолът започва да действа като стимулира секрецията на натуралните масла на кожата. Прекомерното омазняване е основна причина за появата на акне, затова регулирането му е от голямо значение при лечението.

Ретинолът ревитализира кожата

Плътното външно покритие на кожата с ретинол действително ревитализира и освежава кожата. Това я прави да изглежда по-млада и в отлично здраве.

Ретинолът се бори със свободните радикали в кожата

Свободните радикали в порите на кожата допълнително утежняват положението й. Вредните влияния на средата, храната, хормоналните специфики на всеки отделен организъм – всички тези фактори влияят на стареенето, заедно със свободните радикали. Дерматолозите именно заради това съветват да се използват продукти против стареене, съдържащи ретинол. Все пак възвръщането на младостта е желание №1 на всяка жена.

Трябва да се има предвид, че продуктите с ретинол не са за абсолютно всякакъв тип кожа. При някои чувствителни кожи може да се получи зачервяване, дразнене и дори възпаление. Важно е също така да се избягва директната слънчева светлина. Използвайте слънцезащитни кремове и лосиони.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
!!! ( преди 9 години )
ne si padam po kozmetikata , na 100 % naturalnoto e za predpo4itane , taka niama izmami i intrigi ot pla6ila v tamnoto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време