Здраве и красота

Разкрийте красотата на кожата и косата с морска сол

Морската сол увеличава здравината на клетъчните мембрани и почиства запушените пори

03.06.2014г. / 13 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Без значение дали сте с мазна, суха или нормална кожа и коса, те винаги ще се нуждаят от грижи, за да бъдат здрави и красиви. Един незаменим естествен помощник, към който дамите все повече се обръщат е морската сол.

Тя е считана за основен очистител на кръвта. Премахва замърсяванията по кожата и детоксикира организма. Редовното взимане на вана с морска сол ще подобри тонуса на кожата. Съдържанието на магнезий в морската сол може да помогне и за по-малкото задържане на излишни течности.

 

Морската сол увеличава здравината на клетъчните мембрани, почиства запушените пори, намалява риска от появата на кожни инфекции, заздравява космените фоликули, намалява омазняването на косата и много други.

Това я прави подходяща за домашна грижа за коса и кожа. Споделяме и рецепти, които може да пробвате и да се убедите в нейните ползи.

Направете си нежен ексфолиант за лице

Морската сол е богата на микроелементи, които ще премахнат мъртвите клетки по кожата и ще разкрият красотата й. В купичка смесете малко количество от нея и добавете няколко капки зехтин и етерично масло от бадем

.

Може да замените

бадемовото масло с масло от кайсиеви ядки например, защото и двете са добри за кожата на лицето. При акне направете ексфолиант от морска сол и лавандулово масло, без зехтин. За да намалите признаците на стареене, добавете към солта масло от градински чай, а ако кожата ви е суха – масло от розмарин.

Нежен ексфолиант за тяло

Кожата на тялото ви също се нуждае от отстраняване на мъртвите клетки. Ексфолирането на тялото ще подобри и циркулацията на кръвта и ще подпомогне детоксикирането. Морската сол доказано може да облекчи мускулните болки поради високото съдържание на магнезий.

За да си направите скраб за тяло, ще ви трябват морска сол и етерични масла. Разбира се може да добавите и зехтин. За оптимален ефект комбинирайте по няколко капки от масло от бадем, жожоба, авокадо или кайсиеви ядки, жасмин или маточина, бергамот, грейпфрут, сладък портокал или градински чай, както и много други.

Комбинацията от две или три масла ще направи кожата ви мека и красива и може да облекчи дори артритни неразположения, както и да намали видимостта на целулита.

За да заздравите косата си, направете маска от морска сол с малко вода.

Нежно масажирайте скалпа и оставете да действа около 10 минути, а след това измийте косата си както обикновено. Ако кожата на главата ви е суха може да добавите няколко капки етерично масло от розмарин.

Снимка: thinkstock

 

Коментирай