Здраве и красота

Цветотерапията помага в отслабването

Кои цветове намаляват апетита?

16.07.2014г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Цветотерапията е техника, която се използва за различни цели. С нейна помощ може да облекчите различни физически и психически неразположения. За този вид терапия се смята, че може да помогне ефективно и за намаляване и контролиране на апетита и за подобряване на метаболизма.

Според Аюрведа цветовете на дъгата са свързани със седемте чакри. Всяка чакра, от своя страна, е свързана с определена жлеза. Правилното използване на цветовете помага за лечение на заболявания и за ефективното намаляване на килограмите.

Ако търсите ефективен начин да намалите апетита, да останете в добро настроение и изпълнени с енергия, да не нарушавате вашата здравословна диета, запишете си кои цветове могат да ви бъдат в помощ.

Син цвят

Синият цвят е първи в списъка на цветовете, които потискат апетита. Специалисти съветват, ако искате да намалите апетита си и да не се изкушавате всеки път при отварянето на хладилника, сменете светлината в него със синя.

Разбира се бихте могли да се заобиколите с красиви предмети или пейзажи във всички варианти на синьо, за да останете в добра форма.

Бял цвят

Той е подходящ за онези от вас, които страдат от така нареченото емоционално хранене. За да намалите стреса след дългия работен ден, винаги имайте у дома бели ароматни свещи, бели кърпи за баня и бели свежи цветя.

Жълт и оранжев цвят

Хубаво е всекидневно да се съсредоточавате 20 минути върху тези топли и слънчеви цветове. Освен, че ще подобрят вашето настроение, ще ви помогнат да се придържате към диетата, която спазвате без да изглеждате и да се чувствате зле.

Най-лесният начин да се фокусирате върху тях е да носите слънчеви очила, чийто стъкла контрастират леко в жълто или оранжево.

Терапията с тези цветове ще ви помогне за загубата на тегло, ще подобри паметта ви и ще повиши ефективността на всички органи в тялото ви.

Червено

В смисъла на цветотерапията няма как да не споменем и червеният цвят. От него се нуждаете по 10 минути на ден, за да подобрите метаболизма си. Опитайте се всекидневно да го съзерцавате по 10 минути.

Свързани статии

Пийте кафето си в порцеланова червена чаша, носете червени дрехи, хапвайте повече червени плодове и зеленчуци. Червеният цвят ще подобри вашите концентрация, креативност, циркулация на кръвта, ще намали депресията и ще намали апетита ви.

Зелено и лилаво

Тези два цвята, особено в комбинация, са едни от най-добрите за загуба на тегло. Ако имате проблем с контрола на апетита, опитайте се да се заобиколите с цветни снимки и предмети в тези цветове в кухнята или трапезарията.

Със сигурност ще намалите апетита и ще ви бъде по-лесно да изгорите излишните калории. Зеленото ще ви помогне да запазите и баланса и да се чувствате по-спокойни. Лилавият цвят увеличава творческата дейност, повишава имунитета.

Снимка: Freeimages

Коментирай