Здраве и красота

Броколите и отслабването

Защо са толкова полезни в тази област?

23.08.2014г. / 09 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето деца мразят зелените зеленчуци като малки, но в света на големите има някои реалности, с които е добре да бъдете запознати.

Листните и тъмнозелените зеленчуци са изключително полезни за здравето, затова е добре да бъдат често включвани в дневното меню. Броколите са едни от тези свръхполезни зеленчуци, на които почти всички деца се цупят.

Броколите са полезни, защото съдържат големи количества фибри, витамини, минерали, бедни са на калории и мазнини. Поради тези факти те са изключително големи приятели на вашата диета за отслабване. Необходимо е само да ги добавите в ястията и салатите си вместо други калорични продукти.

С едно просто добавяне на броколите към редовната си порция зеленчуци вие ще усетите как започвате да слабеете, без да се лишавате от количество храна. Това се дължи на невероятно полезните вещества, които изпълват този прекрасен зеленчук.

Предимства на храненето с броколи

Фибри

Тъй като броколите имат високо съдържание на фибри те създават дълготрайно усещане за ситост и са много подходящи в контролирането на глада. Фибрите помагат на погълнатата храна да бъде по-качествено метаболизирана и освен това горят повече мазнини.

Свързани статии

Витамини

Броколите съдържат също така големи количества витамини А, С и К, както и калций, което ги прави превъзходна и полезна храна, която подпомага работата на дебелото черво, понижава кръвното налягане, предотвратява сърдечносъдовите заболявания и помага в отслабването.

Една чаша варени броколи ви дава 2 пъти повече витамин С и К, от които тялото ви се нуждае. Най-хубавото е, че една такава порция ви зарежда със скромните 40 калории като същевременно не оставя усещане за глад. Това има много благоприятен ефект върху фигурата.

Освен това броколите съдържат голямо количество вода, което не само хидратира тялото, но и дава допълнително усещане за ситост, без да товари тялото с празни калории.

Отслабване

Не забравяйте, че включването на броколите само по себе си в менюто няма да ви помогне да отслабнете с магическа пръчка. Трябва те да станат основен заместител на някои продукти, за да има положителен ефект.

Вместо макаронени изделия, бял ориз, бял хляб консумирайте броколи и ефектът ще бъде на лице скоро.

Коментирай
Свободно време