Здраве и красота

Искате да премахнете слънчевия загар? Ето как

Доверете се на розовата вода и гел от алое

03.09.2014г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

След края на лятото винаги ни остават приятни спомени от лятната почивка, но и слънчев загар, който вече няма тази наситеност и красота. Затова трябва да се погрижим за кожата си и да освежим тена й.

Лимонов сок

Този естествен ексфолиант е идеален за изравняване на тена, но не бива да го ползвате самостоятелно на кожата на лицето или тялото. Комбинирайте го с мед. Смесете равни части лимонов сок с мед, разбъркайте и нанесете върху кожата с масажни движения.

Оставете да действа 20 минути и изплакнете с вода. Медът нанесен върху бедрата и корема ще помогне и да намалите видимостта на целулита.

Краставици

Краставиците също помагат да освежите кожата и да изравните нейния тен. Благодарение на тях тя ще бъде добре хидратирана и мека. Направете на пюре или сок една-две или повече краставици. Нанесете върху кожата и оставете да действа 20 минути.

Картофи

Картофите помагат не само при изгаряния, но и са чудесно избелващо средство, с което може да премахнете остатъците от слънчевия загар. Най-лесно е да използвате сок от пресни картофи, който да нанесете върху кожата и оставите да действа 15-20 минути. За лице ще свършат работа и няколко колелца от зеленчука.

Сода за хляб

Направете си домашен ексфолиант със сода за хляб, утайка от кафе или захар на кристали. Добавете към тях малко зехтин или друго натурално масло и ексфолирайте влажната кожа в продължение на 5-10 минути без да натискате, а с леки масажни движения.

Паста от бадеми

Вземете няколко сурови бадема и ги счукайте. Добавете към тях прясно мляко или етерично масло, може и зехтин и нежно масажирайте кожата (която трябва да е влажна) в продължение на 5-10 минути. След това изплакнете.

Мляко на прах, мед и бадемово масло

Млякото на прах върши чудеса в овлажняването на кожата и намаляване ефектите на слънчевия загар. С негова помощ ще придадете по-ясен тон и текстура на кожата. Смесете мляко на прах с малко мед и няколко капки бадемово масло.

Свързани статии

На лицето поставете като маска, а върху кожата на тялото масажирайте леко и оставете да подейства 10-15 минути, след което изплакнете.

Сок от краставица, лимонов сок и розова вода

Направете комбинация от тези три съставки. Трябват ви лимонов сок, сок от краставица и розова вода. Разбъркайте добре и с помощта на памучен тампон нанесете върху кожата. Оставете да действа 10-15 минути и изплакнете.

Гел от алое вера

Алое вера е сред най-добрите естествени средства за почистване на кожата, оставяйки я добре хидратирана. То е и отлично средство за премахване на тена. Може да го прилагате директно върху кожата на лицето и тялото.

Коментирай