Здраве и красота

Козметични съвети за жени с контактни лещи

На какво да обърнем специално внимание?

13.10.2014г. / 08 05ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Доста голям е процентът на жените, които не желаят да носят очила с диоптър. Сред най-често срещаните причини, дамите изтъкват, че този тип аксесоари развалят външния им вид или просто са неудобни.

Сред вариантите да не се налага носенето на очила се открояват или операция на очите, ако е възможна такава, или контактни лещи.

Тъй като нежните очи имат нужда от специална грижа, а сте се спрели вече на контактни лещи, ето няколко козметични съвета, които задължително да имате предвид.

Първата стъпка, която задължително да предприемете, е старателно измиване на ръцете и лицето преди започването на грима. Премахнете всякакви кремове или ексфолианти, защото попадането на какъвто и да е продукт от този тип може да доведе до сериозни възпаления.

Поставянето е важно да бъде с върха на пръстите и никога с нокти, за да не нанесете деформации по лещата. Винаги поставяйте контактните лещи преди да нанасяте какъвто и да е грим.

Когато става въпрос за грим на жени с контактни лещи, важно е да се обърне внимание на количеството и качеството на продуктите. Най-добрият избор е ако закупите хипоалергенна козметика. Ако поставяте пудра, предварително затворете очи, за да не попадат прашинки върху лещата.

Спирайте се на течни продукти за лице, като фон дьо тен и сенки. Когато завършвате грима, използвайте водоустойчива спирала, като се стараете да не се доближавате до основата на миглите.

Съветваме ви да стилизирате косата преди да започнете нанасянето на грима, тъй като използването на различни видове спрей може да доведе до неудобство.

Почистването на грима се извършва след премахването на контактните лещи и с добре почистени ръце.

За да премахнете правилно контактните лещи, погледнете нагоре или настрани. Внимателно раздвижете лещата из окото и с помощта на показалец и палец я извадете.

Съхранявайте аксесоарите в специално пригодените за случая контейнери, като задължително ги дръжте херметически затворени, за да не попадне по невнимание част от козметиката ви или парфюма ви по тях.

Грижата за контактните лещи трябва да бъде задължителна. Почиствайте със специални разтвори и ги изплаквайте внимателно, а ако не ги носите продължително време, дезинфекцирайте преди поставяне.

Коментирай