Здраве и красота

Маски с джинджифил за красива коса

Помагат при косопад и пърхот

27.10.2014г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Джинджифилът е ароматна подправка, която най-често добавяме към чай или ястия. Но тя често е използвана и в грижите за здрава и красива коса. Прилагането на джинджифил на косата е вековна практика, която идва от аюрведическата медицина.

Ефективно помага при косопад, пърхот и ускорява растежа на косата. Подправката може да бъде използвана самостоятелно, в комбинация с етерични масла и други натурални съставки, или да закупите етерично масло от джинджифил, което да прилагате с масажни движения върху скалпа.

Споделяме няколко домашни рецепти за здрава коса, които да пробвате.

Обелете и настържете корен от джинджифил. В купичка сложете една-две супени лъжици от него и добавете 1 супена лъжица масло от жожоба или зехтин. Разбъркайте добре и нанесете в корените. Оставете да действа 30 минути и измийте косата си както обикновено.

Джинджифилът подобрява кръвообращението към космените фоликули, затова е възможно да усетите и леко загряващ ефект.

В купичка смесете една-две супени лъжици настърган джинджифил с мед. Разбъркайте добре и отново нанесете в корените с леки масажни движения. Оставете да действа 20-30 минути и измийте косата си както обикновено.

Свързани статии

В купичка смесете 3 супени лъжици сух джинджифил с 1-2 жълтъка. Разбъркайте добре и нанесете в корените. Оставете да действа 20-30 минути и измийте косата си както обикновено.

В купичка смесете една-две супени лъжици пресен настърган или сух джинджифил. Добавете към него две супени лъжици кокосово масло и половин банан (по желание). Разбъркайте добре, нанесете в корените на косата и оставете да действа за 30 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Правете тези маски веднъж или два пъти седмично.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
тодор ( преди 4 години )
Моля споделете ако на някои е помогнал тоя Джинджифил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11 rate up comment 1 rate down comment
wildfire ( преди 9 години )
Първо - благодаря за публикацията. Искам само да споделя нещо. Настърган пресен джинджифил, с каквото и да се смеси, поставен на косата, после се измива изключително трудно. Джинджифил на прах е друго нещо. Аз, препатила от нанасяне на прясно настърган джинджифил, направих следното: настъргвам джинджифила, поставям го в марля и накисвам в една от съставките за маската ( примерно в зехтина ) за около час. Или изстисквам максимално количество сок и тогава го смесвам с останалите съставки. Но, както Вие прецените за себе си, дами. Обожавам джинджифила поради много причини. Той присъства почти ежедневно в моя живот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар