Здраве и красота

Как да се гримираме, ако сме на 30, 40 или 50 години?

Сенките в бронз са подходящи за всяка възраст

17.10.2014г. / 16 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Гримът е нещо, което подчертава женската красота и помага да скрием малките недостатъци. През 20-те си години можем да си позволим да нанасяме ярки цветове, леки BB кремове и да изглеждаме фантастично.

След 30-годишна възраст трябва да внимаваме какви нюанси и в какви количества нанасяме. Вижте няколко съвета за грима.

Между 30 и 40-годишна възраст

Пудра/ фон дьо тен

Между 30 и 40-годишна възраст кожата ви няма нужда от скриването на някакви белези на възрастта. Първите фини бръчици все още не са се появили или ако има, могат да се прикрият с помощта на подходящ грим.

Създайте красива и естествена основа на своя грим с база за грим, лека текстура на пудрата или фон дьо тен. Избягвайте да нанасяте върху фон дьо тена или BB крема пудра. Ако искате да матирате Т-зоната, нанесете на тези места съвсем малко количество пудра. Ако вече имате фини линии по лицето, натрупването на грима само ще подсили тяхната видимост.

Сенки

Нанасяйте сенки с блясък, в ярки цветове. Подчертайте клепачите с очна линия. Поставянето на по-светли тонове сенки или молив във вътрешната част на очите ще ги направи оптично по-големи.

Не забравяйте опушения грим, но не прекалявайте с интензивността на сенките. Повече блясък, мека текстура и преливащи се цветове може да постигнете, ако използвате кремообразни сенки.

Руж

Бъдете деликатни с ружа, за да не изглеждате като кукла. Розово, цвят на праскови, портокали и бронз са подходящи цветове за вас.

Между 40 и 50-годишна възраст

Гланц за устни и червило

Удобен за често нанасяне, гланцът за устни е чудесно решение за вас. Изберете го в деликатни нюанси или добавете повече интензивни цветове. И не забравяйте, че може да нанасяте нещо по-предизвикателно върху устните си, за да ги направите още по-секси.

Червилото за устни

Може да си позволите естествени цветове, ярки и предизвикателни, но нека бъдат матирани. Подчертайте устните си с молив, за да им придадете хубава форма и обем.

Пудра/ фон дьо тен

Преди нанасянето на грима отново трябва да поставите основа за грим или хидратиращ крем. Внимавайте с напластяването на грима. Използвайте изсветляващ коректор в зоната под очите, когато е необходимо да коригирате сенки и тъмни кръгове.

Сенки за очи

Нанасяйте по-светли тонове сенки в розово, праскова, добавете деликатно блясък. Светлите сенки отварят погледа. Ако нанасяте твърде тъмни цветове или тъмен молив за очи, клепачът изглежда по-малък, тежък.

Руж

Свежи леки цветове като пепел от рози, цвят на бадем. Избягвайте автобронзанта (или поне на лицето). След 40-годишна възраст трябва да се внимава с бронзантите и изкуствения тен. Често те подчертават първите бръчки и правят цялостната визия да изглежда по-стара, уморена.

След 50-годишна възраст

Ако вече сте навършили тази красива възраст, бъдете пестеливи с нанасянето на черни моливи, тъмни сенки. Използвайте цвят капучино, бежово, златно, бронз, за да получите един мек и естествен вид. Същото важи и за сенките. Избягвайте сивите цветове.

Свързани статии

Пудра

Избягвайте пудрата и вместо нея използвайте фон дьо тен или в краен случай крем-пудра. Отново търсете баланса между цвят и текстура за вашият тип кожа, за да не изглежда тежък грима ви.

Червилото или гланцът трябва да бъдат в меки розови тонове, а може и в червено. Избягвайте бордо и кафяво.

Ружът изберете в цвят бадем, праскова или кайсия.

Снимки: Reuters

Коментирай