Здраве и красота

Как да почистим ноктите, когато нямаме лакочистител?

Няколко евтини и бързи трика

04.12.2014г. / 10 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

На всяка дама се е случвало, когато иска да смени лака върху ноктите си да няма лакочистител или той да свърши. За тази деликатна ситуация има няколко лесни трика, които може да приложите. Те отнемат малко повече време, но спасяват положението.

Спирт

Използвайте 90 градусов спирт за разтривки или силен алкохол. Нанесете върху памучен тампон и разтъркайте върху ноктите. Ако е необходимо повторете до пълното премахване на лака.

Оцет или лимон

Двете естествени киселини са не само добра грижа за ноктите, но могат да помогнат да премахнете лака от тях, когато не разполагате с лакочистител. Напоете добре памучен тампон и нежно отстранете лака. След като го премахнете напълно, измийте ръцете си и нанесете подходящ крем.

Дезодорант

Особено подходящи са тези дезодоранти, които не съдържат талк или пудра. Напръскайте добре от близко разстояние ноктите. Изчакайте няколко секунди и и разтъркайте с памучен тампон. Повторете трика няколко пъти.

Нанесете топ лак

Вземете топ лака, с който завършвате маникюра си. Нанесете обилно върху стария лак и веднага след това разтъркайте с памучен тампон.

Свързани статии

Лак за коса

Също върши чудесна работа. Отново напръскайте от близко разстояние ноктите или нанесете върху памучен тампон. Повторете до пълното премахване на лака.

Парфюм

Въпреки че искаме да носим любимия си парфюм на шията и други деликатни места, той може да бъде нашето спасение в почистването на лака. Напръскайте върху памучен тампон и задръжте за няколко секунди върху нокътя, а след това разтъркайте. Повторете няколко пъти трика.

Коментирай