Здраве и красота

Как да изсветлим кожата в областта на пубиса?

Редовното ексфолиране на кожата я прави красива и с равномерен тен

31.12.2014г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Потъмняването на кожата на пубиса и бикини зоната може да се дължи на различни фактори, като кожно заболяване, прекомерно излагане на слънце, изпотяването и контакта на потната кожа с материите на дрехите, чести процедури на солариум, редовно бръснене и други.

Неравният тен на кожата на тези деликатни места е честа причина да се чувстваме некомфортно, когато се съблечем по бельо или бански. Но с помощта на някои натурални избелващи средства може да освежите кожата в тези зони и да я изсветлите.

Редовно ексфолиране на кожата

Кожата на пубиса и между бедрата също се нуждае от редовна ексфолиация. По този начин се премахват натрупаните мъртви кожни клетки. Добре е да правите тази грижа веднъж или два пъти седмично (преди бръснене). На пазара се предлагат разнообразни ексфолианти за тяло, но може и сами да си направите.

В купичка смесете утайка от кафе или фино смляно кафе. Добавете към него кокосово масло, зехтин или друго етерично масло и няколко капки пресен лимонов сок. Върху мокра кожа нанесете с леки масажни движения. Масажирайте около 5 минути и изплакнете с вода, ако е необходимо нанесете и овлажняващ крем.

Сок от краставица

Сокът от краставица не само има избелващо действие, но хидратира кожата и успокоява раздразнението. Направете на сок една краставица (или я нарежете на колелца и обтрийте кожата).

С помощта на памучен тампон обтрийте добре засегнатите места и оставете да изсъхне. След това изплакнете с вода. Този избелващ трик може да правите всеки ден.

Кисело мляко и лимонов сок

В купичка смесете малко количество гъсто кисело мляко и добавете към него пресен лимонов сок. Разтъркайте и нанесете като маска върху кожата. Оставете да действа 10-15 минути и изплакнете с вода. Правете тази грижа всеки ден.

Лимонов сок

Лимоновият сок е едно от най-добрите избелващи средства, но може да бъде и агресивен, ако кожата ви е много чувствителна. Изстискайте малко количество лимонов сок и с помощта на памучен тампон го нанесете върху кожата.

Свързани статии

След като изсъхне изплакнете с вода и нанесете хидратиращ крем. Ако след тази грижа кожата ви е раздразнена, не бива да я прилагате повече.

Грижа с бадеми

От вечерта накиснете няколко сурови бадема във вода. На сутринта премахнете люспите им, пасирайте ги на пюре и добавете малко количество прясно мляко. Поставете ги като маска върху кожата и оставете да действа 10-15 минути. След това изплакнете. Правете тази грижа всеки ден.

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
tezi kozmetiki sa ako ima6 pove4e pari i moje6 da si pozvoli6
отговор Сигнализирай за неуместен коментар