Здраве и красота

Край на нежеланото окосмяване по лицето!

Премахване на нежеланото окосмяване по лицето у дома

11.01.2015г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В грижата за добрия външен вид никога не пропускаме да обърнем внимание и на нежеланото окосмяване по лицето. Има разнообразни начини, които могат да ви помогнат да премахнете косъмчетата, като нанасяне на депилатоар, скубане с пинцета, лазерна епилация, кола маска и други.

Някои от тези методи могат да направят косъмчетата по-гъсти и плътни или да бъдат агресивни към кожата. Споделяме три по-малко известни метода за обезкосмяване, в които се използват изцяло естествени продукти.

Мляко и куркума

Тази комбинация е една от най-често използваните от индийките за премахване на нежеланото окосмяване по лицето. Прилагана от древни времена, за нея се твърди, че може да спре растежа на фините косъмчета за определен период от време.

За да си направите тази домашна грижа трябва да смесите равни количества леблебия на прах, куркума на прах и да добавите прясно мляко до получаването на гъста паста. След това нанесете пастата в желаните от вас зони с леки кръгови движения.

Оставете я да изсъхне добре и изплакнете с хладка вода. Правете този трик 3 пъти седмично до пълното премахване на косъмчетата.

Белтък, захар и царевично брашно

В купичка смесете 1 белтък, 1 чаена лъжичка захар и ½ супена лъжица царевично брашно. Разбъркайте добре съставките и приложете върху желаните зони на лицето. Изчакайте да изсъхне много добре и отделете от лицето.

Свързани статии

Тази маска се отделя като пилинг маската, която си правите само с белтък и лимон. С нея премахвате не само мъртвите кожни клетки, но и фините косъмчета.

Лимонов сок и мед

Комбинирайте 1 част пресен лимонов сок и 4 части мед и разбъркайте добре. Вземете с пръсти от сместа или напоете памучен тампон. Нанесете върху косъмчетата и масажирайте в продължение на 5-10 минути. След това оставете да действа 10-15 минути изплакнете.

Коментирай