Здраве и красота

Защо никога не се харесвам на снимки?

Какво да промените, за да излизате добре на снимки?

09.01.2015г. / 13 19ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Малко жени се харесват на снимки. Повечето от нас гласят позата на лицето и тялото по няколко пъти, докато одобрят крайния резултат. Винаги има нещо, което не излиза добре на снимки, а често пъти ние сами утежняваме положението, защото не изпълняваме някои малки трикове.

Какво трябва да направите, за да изглеждате по-добре на снимки?

Използвайте матиращи цветове

Често, когато направим снимка, на кадъра кожата ни изглежда така, сякаш блести, а в действителност положението не е толкова зле. За да не се случва това, използвайте гримове с матиращ ефект.

Така светкавицата на камерата няма да придаде допълнителен блясък на кожата ви, така че да изглежда сякаш кожата ви е ужасно мазна.

Снимайте се на естествена светлина

За най-добри резултати по-добре се снимайте на естествена светлина. Така снимките винаги излизат по-добри и реални. Вътрешното осветление, както и светкавицата, могат да изменят външния вид на грима ви и да се получи лош кадър.

Използвайте пудра с леко жълтеникав оттенък

Жълто-тонираните пудри са по-добри от златистите и полупрозрачните, що се касае до снимки.

Останалите видове пудра обикновено отразяват светлината, оставяйки блясък върху кожата ви. Освен това могат да ви накарат да изглеждате прекалено бледи на снимките.

Не използвайте коректор за очи

Повечето от нас се опитват да прикрият тъмните кръгове под очите с малко коректор. За ежедневна употреба коректорът е ОК, но на снимките може да ви изиграе лоша шега.

На кадрите коректорът може да излезе като блед участък, който ще развали цялостната визия.

Свързани статии

Слагайте черна спирала и черен молив

Много експерти, които дават съвети за това как да изглеждате по-красиви на снимки, препоръчват да използвате черен молив и спирала. Ако обикновено използвате грим в кафяви тонове знайте, че специално за снимки подчертаването на контурите с черен цвят винаги работи във ваша полза.

Слагайте руж

Не пропускайте да сложите малко руж, особено ако ви предстоят снимки със силна светкавица. Ако сте на вечерен купон с малко светлина, например, погрижете се да нанесете ален цвят върху скулите, за да не изглеждате като блед призрак на снимките.

Не забравяйте червилото

Много жени забравят да сложат червило за снимката, а не трябва. Червилото прави устните сочни и подчертани. Слагайте смело любимия си цвят за устни!

Избягвайте сенките

Опитайте се да не създавате допълнителни сенки по лицето си, не само около очите. Прекалено тъмните тонове сенки за очи предизвикват утежняване на визията на снимки, освен ако фотосесията не е направена от професионалист.

Коментирай