Здраве и красота

По-гладки крака след бръснене – каква е тайната?

Няколко трика за по-мека кожа и дълготраен ефект след бръснене

20.01.2015г. / 15 42ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички знаем колко досадно е бръсненето. Не само жените, но и много мъже го мразят. То е досадно, често причинява наранявания, кожата търпи раздразнения, а и ефектът е съвсем недълготраен.

Вярвате или не, има някои неща, които помагат за удължаването на ефекта на гладката кожа след бръснене. И слава богу!

Ексфолирайте кожата си

Важно е преди бръсненето да сте ексфолирали кожата си много добре. Много жени правят грешката да ексфолират само лицето, без да си дават сметка, че то важи за кожата на цялото тяло.

Отървете се от всички мъртви клетки преди бръснене – това ще допринесе за по-гладкото бръснене и по-дълготрайния ефект.

Използвайте остра бръсначка

Много е важно да сменяте често самобръсначката. Добре заострената самобръсначка не само постига по-добър ефект, но и ви предпазва от пренос на микроби и бактерии.

Свързани статии

За гладкото бръснене е от съществено значение самобръсначката да е остра, защото колкото по-добре заострена е, толкова по-близо минават ножчетата до кожата. За предпочитане е да избирате самобръсначка с повече от едно острие.

Бръснете от долу нагоре

Започнете от глезените и бръснете нагоре срещу посоката на косъма. Така се постига възможно най-гладкият ефект отново заради по-близкия контакт с кожата.

Нанесете хидратант

След като излезете от банята е много важно да приложите веднага овлажнител за крака, докато кожата е все още леко влажна. Така ще запазите кожата си мека и добре хидратирана, а космите ще стават все по-меки и няма да ви притеснява досадното боцкане.

Коментирай