Здраве и красота

Многобройните ползи от масажа на краката

Защо да не се лишавате от това удоволствие?

17.01.2015г. / 09 06ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Масажът на краката е чудесен начин да релаксирате цялото тяло. Чрез тази прекрасна глезотия за стъпалата вие стимулирате множеството точки, разположени под повърхността на кожата на краката, което се отразява добре на работата на вътрешните органи.

Краката са доста натоварени. Те имат нелеката задача да носят цялата тежест на тялото, да участват в повечето движения и поради това често те са най-уморени.

Масажът на краката се практикува от векове като начин за насърчаване на цялостното здраве. Ползите от този вид масаж са многобройни. Ето защо трябва да се възползвате от него по-често:

Повишава енергийните нива

Масажът на краката при зарежда с енергия. Чрез масажните движения се провокират редица оздравяващи механизми в организма, които спомагат за подобряване бодростта и работоспособността.

Така се чувствате заредени с енергия и готови за нови предизвикателства.

Подобрява сексуалния живот

Масажирането на стъпалата е популярна любовна игра. То е много добър начин да предразположите половинката си. Любовният масаж подобрява кръвообращението в краката, което спомага за по-качественото изтласкване на кръвта към останалите части на тялото, включително половите органи.

Подобрява кръвообращението

Краката прекарват голяма част от времето под напрежение. Независимо дали сме твърде дълго в седнало или изправено положение, краката при всички ситуации страдат.

Следствие от натоварването са болката, подуването, нарушаването на кръвообращението. Масажът е един от най-добрите начини да възстановите краката си, а заедно с тях да подобрите цялостно здравето на организма.

Свързани статии

Намалява подуването

Подуването в краката най-често се причинява от прекалено седене или стоене, при задръжка на течности, както и при бременни жени. С един нежен масаж подуването се облекчава лесно. Подвижността на краката се възвръща, а с нея цялостно се подобрява себеусещането.

Намалява симптомите на предменструален синдром и менопауза

Болката, нервността, подуването, промените в настроението, топлите и студени вълни, тревожността, гаденето, депресията, умората и безсънието – всички тези неприятни следствия от менструалния цикъл и менопаузата.

Понижава кръвното налягане

Високото кръвно налягане е често срещано сърдечносъдово състояние. Стресът е една от най-големите причини за появата на хипертония, заедно с наднорменото тегло и наследствения фактор.

Масажът на краката стимулира множество точки, свързани с регулирането на кръвното налягане. Той доказано понижава стойностите на кръвното и подобрява настроението.

Коментирай