Здраве и красота

3 маски, които премахват пигментните петна

Маска с магданоз и сметана

06.06.2015г. / 07 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Промените с възрастта, хормоналните промени, излагането на слънце, генетичното предразположение и други са най-честите причини за появата на пигментни петна върху кожата.

Докато някои изчезват с времето, други стават още по-видими, особено през летните месеци, когато не сме нанесли върху кожата си козметика със защитен филтър.

Освен предлаганите в аптечната мрежа продукти има и натурални средства, които успешно могат да ви помогнат да възвърнете равномерния тен на кожата си. Запишете си тези натурални грижи за кожа без пигментни петна.

Паста от магданоз

Сложете в кухненски блендер свежи листа от магданоз (предварително измити). Добавете им няколко капки вода и ги смелете на паста. Получената смес се нанася върху проблемните зони и се оставя да действа 15 минути.

Тази грижа е подходяща и за кожа предразположена към образуването на акне. След като изплакнете маската, ако е необходимо нанесете овлажняващ крем.

Маска с магданоз и сметана

Тази маска е подходяща не само за премахването на пигментните петна, но и за подхранването на суха кожа. Листенцата магданоз се смилат на паста и към тях се добавя сметаната.

Свързани статии

Съставките се разбъркват добре и маската се поставя на почистена кожа за 15-20 минути. След това се изплаква с вода.

Отвара от лимонови кори

Трябват ви корите на 1-2 лимона. Сложете ги в 600 мл вода и варете около 10-15 минути на тих огън. С получената отвара обтривайте пигментните петна по 3 пъти на ден.

Коментирай