Здраве и красота

Бананови кори – страхотен лек за красива кожа

По-красива кожа само с помощта на банан!

03.06.2015г. / 07 43ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бананите са едни от най-леснодостъпните плодове на пазара. Не растат у нас, но пък хубавото е, че ги има през цялата година. Здравословните ползи от банана са много. Той помага в отслабването, регулира изхожданията, нормализира сърдечносъдовата функция и подпомага здравето на очите.

Знаете ли, че бананите могат да са изключително полезни и за кожата? Те помагат в лечението на акнето, премахват пигментацията и дори избелват зъбите!

Следващият път, когато хапнете банан, не бързайте да изхвърляте обелката му, защото тя има изключително много ползи за здравето на кожата.

Лечение на брадавици

Нарежете обелката от банан на ленти, наподобяващи лепенка за рани. Наложете ги върху брадавицата и залепете с лейкопласт или тиксо. Оставете да престои за една нощ. На следващата сутрин изплакнете мястото.

Ще забележите, че брадавицата е значително намаляла. Правете тази процедура, докато брадавицата изчезне напълно.

Премахване на трески

Треските могат да бъдат наистина болезнени, особено ако са много малки. Тогава е доста трудно да бъдат извадени.

Бананът може да ви помогне, по-точно обелката му. Направете пилинг с обелката от банана върху засегнатото място. Разтрийте добре откъм вътрешната страна на обелката. Така много лесно треската ще се залепи по повърхността на обелката и ще излезе.

Избелване на зъбите

Отново с помощта на вътрешната страна на банановата кора разтрийте зъбите за около минута-две. Тази натурална процедура намалява пожълтяването и премахва петната от агресивните оцветяващи храни.

Повтаряйте този метод няколко пъти в седмицата.

Свързани статии

Лечение на акне

Банановите кори имат противовъзпалително действие. Акнето е предимно възпалително заболяване по кожата, затова бананът действа толкова ефективно при него.

Вземете обелка от банан и разтрийте засегнатите зони за няколко минути. Правете това 3 пъти на ден за най-явни резултати. След седмица би трябвало да започнете да забелязвате затишие на възпалението.

Маска за лице

Пасирайте обелките от банан заедно с половин чаша кокосово мляко. Тази смес е много богата на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства. Препоръчително е тази маска да се прави 2 пъти в седмицата.

Премахване на тъмните кръгове около очите

Поставяйте резенчета банан върху уморените очи. Полезните вещества в банана ще допринесат за лечението на тъмните петна около очите.

Коментирай