Здраве и красота

По-красиви с помощта на извара

Домашни грижи за красиви кожа и коса

10.08.2015г. / 14 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изварата е питателна храна, която се грижи не само за нашата добра фигура, но и за това, да бъдем по-красиви. Запишете си следващите домашни грижи и преоткрийте красотата си. 

Ако страдате от пърхот направете си маска от извара с малко количество черен пипер. Оставете маската да действа 30 минути и след това измийте косата си с подходящ шампоан. Не само ще елиминирате проблема, но косата ви ще бъде здрава и плътна. 

Акнето е един от най - често срещаните кожни проблеми. Маската с извара ще ви помогне да намалите огнищата на възпаление, но също така и да подобрите тена на кожата си. За още по-добър ефект, добавете към нея и малко кисело мляко. 

Маска, която може да правите 3 пъти седмично, за да имате гладка и млада кожа е тази с извара и брашно от нахут. Поставете маската върху почистена кожа за 15 минути и изплакнете. 

Изварата е отличен балсам за коса. След като сте изплакнали шампоана, върху влажна коса нанесете извара. Завийте косата в шапка за баня и оставете да действа 10 - 15 минути. След това изплакнете с вода. 

Свързани статии

С извара може да си направите и домашна пилинг маска. Направете маска с брашно от овесени ядки (смелете ги в блендер). Към него добавете извара и 1 жълтък или малко кисело мляко. С този пилинг обтрийте нежно лицето и шията си в продължение на 5 минути. По желание може да оставите съставките да действат за още 10 минути.

Никой не харесва пигментните петна. За да ги елиминирате, направете маска от извара, мед, портокалова кора и малко сок от лимон или краставица. 

И не на последно място, изварата нанесена върху кожата след слънчеви бани, ще намали зачервяването и болката. 

Коментирай