Здраве и красота

5 трика, които помагат при акне

Направете си маска с чесън

13.08.2015г. / 08 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Зачервяване, подутини и вяла кожа - така може да бъде описано акнето.Това е проблем, който изисква специално внимание, но който с помощта на няколко трика, може да бъде облекчен. Запишете си ги!

Лед

Ледът е чудесен лек при акне, тъй като намалява оттока и зачервяването. Направете си отвара от магданоз. Ароматната билка е една от най-добрите за лечението на проблемна кожа. Изсипете я във формички за лед. След това поставете няколко ледчета в тензух и обтрийте кожата, като наблегнете върху пъпките.

Сок от лимон

Пресният лимонов сок съдържа полезни киселини, витамин С и антиоксиданти, които се грижат кожата да бъде свежа, стегната и свиват порите. Нанесете пресен сок върху пъпките преди сън и оставете да действа цяла нощ.

Чесън

Чесънът има антибактериални и антимикробни действия. Въпреки острата си миризма, той е добър лек, когато страдате от акне. Пасирайте няколко скилидки чесън и към тях добавете няколко капки вода. Сместа нанесете върху пъпките и оставете да действа 5 - 10 минути. След  това изплакнете с вода.  

Свързани статии

Кора от банан

Кората от банан не само прави зъбите по - бели, но може да облекчи възпалението върху кожата. С вътрешната бяла част на кората натъркайте проблемните зони. Изчакайте няколко минути и изплакнете с вода.

Картофи

Пресните картофи имат успокояващ и противовъзпалителен ефект върху кожата. Те помагат не само при изгаряния и подпухнали очи, но и при акне. Настържете половин картоф и го поставете като маска върху кожата. След 10 минути изплакнете с вода.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Iva ( преди 8 години )
probavala sum s limon i naistina pregar[ pupkite.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време