Здраве и красота

Натурални грижи за гъсти и плътни вежди и мигли

Направете си сгъстяващ серум

13.11.2015г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нашата диета и ежедневни трикове за красота са от ключово значение за това как се чувстваме и изглеждаме. Ако неглижираме тези два важни фактора, ще пострада не само красотата на кожата и косата ни, но и на веждите и миглите.

Ето защо споделяме няколко натурални грижи, които да правите всеки ден, за да подобрите състоянието на миглите и веждите си. Бъдете търпеливи и постоянни, защото красотата изисква време!

Зелен чай

Възползвайте се от полезните свойства на зеления чай. Направете си отвара от него и изчакайте да се охлади добре. Потопете памучен тампон (или клечка за почистване на уши) и намажете веждите и миглите си, без да изплаквате. Правете този трик всяка вечер преди сън.

Направете си сгъстяващ серум за мигли и вежди

В бурканче с капак смесете половин чаена лъжичка масло от кокос с 2 капки масло от лимони 2 капки масло от лавандула. Разбъркайте добре и нанесете върху миглите и веждите с помощта на клечка за уши. Ако разполагате със специално гребенче може и да ги разрешите леко. Маслата ще стимулират растежа на нови косъмчета, подхранвайки космените фоликули.

Зехтин

Зехтинът е друг природен лек, който се използва за засилване растежа не само на косата, но и на миглите и веждите. Вечер, след като почистите добре лицето си, нанесете малко количество зехтин. Ако почувствате дразнене, изплакнете веднага, ако не – измийте лицето си на сутринта.

Свързани статии

Витамин Е

Подобно на зехтина, витамин Е е друго чудесно средство да засилите растежа и сгъстите вашите мигли и вежди. Витаминът доказано спира загубата на косъмчета и помага за тяхното възстановяване (особено, ако имате плешиви петна на веждите).

Снимка: istock

Коментирай