Здраве и красота

Натурални грижи за кожа без целулит

Правете си вани с морска сол и етерични масла

11.11.2015г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едни от основните причини за появата на целулит са наднорменото тегло, неправилното хранене, липсата на движение, генетиката. Според последни проучвания 85% от жените страдат от целулит. Но портокаловата кожа не е непобедима.

Днес споделяме някои натурални грижи, които доказано помагат. За да постигнете видим ефект, не забравяйте, че трябва да бъдете постоянни в прилагането им.

Домати

Доматите са богати на ликопен, който помага за предотвратяване на натрупване на мазнини, както и пречи на разрушаването на колагена в кожата. Освен че е добре да хапвате по-често от тях, може да си направите и следната домашна грижа срещу целулит.

Направете на пюре 1-2 домата и добавете към тях лъжичка пресен лимонов сок. Нанесете пастата върху кожата с леки масажни движения и оставете да действа 15 минути. След това изплакнете с вода.

Морска сол

Направете си топла вана и добавете към нея две чаши морска сол. По желание може да капнете и няколко капки етерично масло от лимон или друг цитрус. Релаксирайте във ваната в продължение на 20 минути. Ваната с морска сол помага за детоксикацията на организма и подобряване състоянието и вида на кожата.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер е естествен детоксикиращ агент. Той помага за намаляване на целулита, тъй като премахва токсините от организма и поддържа кожата здрава. Ако сте любители на лютото, добавяйте от него към ястията си.

Също така, веднъж на ден може да си правите напитка от пресен лимонов сок с малко вода, червен лют пипер и сок от пресен джинджифил. Тази напитка трябва да се приема в продължение на месец, но не се препоръчва, ако страдате от стомашни проблеми.

Свързани статии

Маска със зелена хума

Зелената глина е чудесна за разкрасяване на кожата. Спомага за отстраняването на мъртвите клетки, намалява мазнините, абсорбира замърсяванията от повърхността на кожата и увеличава циркулацията на кръвта, което от своя страна помага да се намали целулитът.

Вземете 3 супени лъжици зелена глина на прах и към нея добавете малко количество мед, лимонов сок и вода до получаването на гъста паста. Нанесете я върху кожата с леки масажни движения, увийте засегнатите места с прозрачно домакинско фолио и оставете да действа 30 минути. След това изплакнете с вода. Правете този трик 1-2 пъти седмично.

Коментирай