Здраве и красота

Ползите за здравето от хималайската розова лампа

Намалява алергиите и астматичните симптоми

02.12.2015г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В декорацията за дома винаги се стремим да постигнем един добър баланс, който да ни кара да се чувстваме уютно. Този баланс може да помогне и да подобрим здравословното си състояние. Как?

Като избираме подходящите предмети, които да декорираме, като лампата с розова хималайска сол например. Тя не само има интересна форма, но и носи много ползи за здравето. Вижте някои от тях.

Почиства въздуха

Лампата от розова хималайска сол пречиства въздуха чрез силата на хигроскопичност, което означава, че тя привлича водните молекули от околната среда, след това ги поглъща. Когато лампата се нагрява от топлината на крушката в нея, водата бива изпарена, но уловените частици от прах, полени, пушек и т. н. остават заключени в солта.

Намалява алергиите и астматичните симптоми

Едни от най-честите причинители на алергии в дома са прахта, мухълът, плесента. Пускането на хималайска лампа в помещенията може значително да подобри чистотата на въздуха и по този начин да намали симптомите на алергия. За хората, които страдат от астма, силно се препоръчва да имат в дома си такава лампа.

Повишава нивата на енергия

Спортът, разходката из природата, масажът, сауната и т. н. са все практики, които ни помагат да се освободим от стреса и да презаредим енергийните си нива. Това до голяма степен се дължи на отрицателните йони, на които се излагаме.

Такива йони излъчват хималайските солни лампи. Ето защо, ако искаме винаги да бъдем енергични, бодри и заредени с положителни мисли е добре да пускаме всеки ден в дома си за няколко минути хималайска лампа.

Неутрализира електромагнитно излъчване

В днешно време, повечето хора са заобиколени от електромагнитна радиация, излъчвана от техниката, без която не могат като телевизори, таблети, мобилни телефони и т. н. Дългосрочните последици от излагането на електромагнитна радиация могат да бъдат доста сериозни, като увеличаване нивата на стрес, хронична умора, спад на имунната система и други.

Хималайската лампа излъчва отрицателни йони във въздуха и по този начин неутрализира електромагнитното излъчване. Когато в близост до вас имате техника, винаги си пускайте хималайската лампа.

Свързани статии

По-добър сън

Прекомерното излагане на положителните йони във въздуха (в затворени помещения, аерозолите от автомобилите, предприятията и други) могат да нарушат качеството на съня. Положителните йонни частици влияят отрицателно на кръвоснабдяването и подаването на кислород към мозъка.

В резултат сънят ни е нарушен. Но ако поставим в спалнята си хималайска лампа, която има естествени отрицателни йонни генератори, може да намалим този проблем до минимум.

Снимка: istock

Коментирай
Здраве и красота