Здраве и красота

Ползите за здравето от сребърната вода

И някои предпазни мерки

20.05.2016г. / 17 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сребърната вода е много добро антибактериално средство. Във време, в което много бактерии и вируси са резистентни към изобретените вече лекарства, сребърната вода дава чудесна алтернатива на медицинските препарати срещу много различни състояния и заболявания.

Какво представлява сребърната вода?

Сребърната вода съдържа колоиден сребърен разтвор, съдържащ много малки частици сребро, разтворени във вода. Среброто е широко използвано в алтернативната медицина още през 19 и 20 век, когато антибиотиците не са предлагали толкова широк спектър на действие.

Разтворът на среброто има мощни антибактериални свойства и действа върху редица бактерии, микроорганизми и вируси.

Какви са неговите ползи за организма?

Сребърната вода може да се добави към течния сапун като по този начин се засилват неговите антибактериални свойства. Така ще сте сигурни, че ще премахнете до 99% от бактериите по кожата си.

Сребърната вода може да се използва още като:

  • Спрей за гърло против вируси и инфекции
  • Антибактериален гел в комбинация с алое вера за лечение на рани и изгаряния
  • Като добавка към лепенки и превръзки за рани
  • Като средство за подсилване на имунната система
  • Срещу слънчеви изгаряния
  • Като противовъзпалителен спрей при отворени рани

Снимка: iStock

Безопасна ли е сребърната вода?

По принцип среброто е напълно безопасно за здравето, стига да се използва в допустимите стойности.

Ако пиете сребърната вода, има опасност кожата ви да добие синкав оттенък. Обикновено това се случва при употреба на сребърна вода с некачествен произход или такава, произведена с нестерилна вода, замърсено с примеси сребро.

Свързани статии

Кои разновидности на среброто са вредни за здравето?

Не трябва да се употребяват следните форми на среброто, защото са опасни за здравето в големи количества: сребърен нитрат, сребърен цитрат, сребърен хлорид, сребърен протеин – като последният е най-вреден за здравето.

Можете лесно да проверите дали сребърната вода, която сте купили съдържа сребърни протеини като разклатите добре шишенцето. Ако се образува пяна, вероятно разтворът е наситен с такива протеини. Ако течността е добре разтворена и пяна няма, значи би трябвало да е безопасна.

Коментирай