Здраве и красота

Грим за червенокоси дами

Използвайте светла спирала

27.05.2016г. / 09 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Червената коса е по-рядко срещана, поддържа се трудно, но се асоциира с красота, страст, екзотика и сила. Цветът е изключително претенциозен, а жените често се колебаят какъв грим да използват. За да избегнете неприятните комбинации, следвайте тези съвети.

Избягвайте червила в ярките розови тонове

Ако косите ви са червени, за предпочитане е да избягвате червилата и гланцовете в ярки розови нюанси. Вместо това, подходящият избор е на бежов или телесен цвят, както и червило в коралов цвят, както и тези от червените нюанси.

Използвайте светла спирала

За червенокосите жени, тежката и черна спирала може да бъде неподходяща за цвета на кожата, така че използвайте по-светли цветове. Светлокафявата спирала ще ви придаде по-естествен вид. Ако очите ви са сини или зелени, не забравяйте, че винаги може да експериментирате, като нанесете върху миглите спирала в синьо например.

Сенки в топли цветове

Винаги избирайте сенки в кафяво, зелено, жълто, прасковено и червено. Важно е и да се съобразите с цвета на очите ви. Ако искате да добавите повече блясък, нека той да бъде в златните нюанси.

Свързани статии

Заменете черната очна линия

Огненочервените коси нямат нужда от черна очна линия. Вместо това я заменете със светлокафява. В противен случай погледът ви ще изглежда уморен.

Свеж руж

Изборът на руж също е важен. Ако предпочитате земни тонове, нека те да напомнят за златен пясък. За повече свежест и младежки вид нанесете върху скулите си руж в цвят на праскова.

Снимка: iStock

Автор: Ангелина Ангелова

Коментирай