Здраве и красота

Доказано – слушането на музика намалява стреса!

Коя е вашата любима

08.11.2016г. / 08 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ежедневният стрес е нещо, което въпреки че се опитваме да контролираме не ни подминава. За съжаление той може да се превърне в хроничен, а това да се отрази негативно върху нашето физическо и психологическо здраве.

Ето защо е важно да намерим начин да се отпуснем в края на деня или всеки ден да правим малки ритуали, които да намалят нивата на стрес. Изследване на Mindlab International е установило, че слушането на определен вид музика, може да създаде чувството на спокойствие в сравнение с всеки друг вид музика.

По време на изследването участниците е трябвало да се занимават с различни мисловни задачи. Докато слушали една определена песен, те успели да намалят тревожността си с до 65%. Мелодиите на релакс значително помагат да намалим синтеза на хормона на стреса кортизол, както и кръвното налягане.

Свързани статии

Хроничният стрес е в основата на възникването на редица хронични заболявания като диабет, затлъстяване, сърдечни проблеми и други. Споделяме песента на първа позиция, която е подействала необикновено на участниците в проучването, които определят и още 9 антистрес парчета.

1. "Weightless," Marconi Union
2. "Electra," Airstream
3. "Mellomaniac (Chill Out Mix)," DJ Shah
4. "Watermark," Enya
5. "Strawberry Swing," Coldplay
6. "Please Don't Go," Barcelona
7. "Pure Shores," All Saints
8. "Someone Like You," Adele
9. "Canzonetta Sull'aria," Mozart
10. "We Can Fly," Rue du Soleil (Café Del Mar)

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Жана Берг ( преди 7 години )
Затова ние , музикантите, сме най-уравновесени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар