Здраве и красота

Хранене и диета според зодията – Близнаци

Хапвайте повече кайсии и нар

21.02.2017г. / 13 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Храненето е в основата на това не само как изглеждаме, но и как се чувстваме. Ако вие сте зодия Близнаци, вижте на какво да наблегнете и какво е добре да елиминирате.

Родените под този зодиакален знак рядко страдат от наднормено тегло. Обичат да се хранят в приятна компания, но освен да дегустират, обичат и да приготвят храната си.

Разнообразната диета е задължителна за менюто им и най-големият проблем за техния организъм е липсата на добре утвърдени хранителни навици. Смята се, че Близнаците е най-малко вероятно да страдат от заболявания, причинени от консумацията на нездравословна храна, но това не означава, че не бива да внимават с храните, които влизат в менюто им.

Добре е да си осигурят редовни хранения и да хапват повече кайсии, нар, боб, броколи, карфиол, целина. От ядките добре ще им се отразят бадеми, бразилски орехи, орехи, фъстъци. Билките също са важни, ето защо не бива да пропускат анасон, кардамон, лайка, цикория, канела, карамфил, жен-шен, индийско орехче, градински чай, сарсапарила, шафран, сусам, градинска мента, мащерка.

Родените под знака на зодия Близнаци по-често са изложени на стрес в сравнение с други представители на зодиака. За да балансират и да запазят доброто си здраве е важно не само да консумират повече плодове и зеленчуци, но да избягват тестените закуски, алкохола, газираните напитки и сладкишите. Всички те само ще влошат физическото и емоционалното им състояние.

Свързани статии

Тъй като лятото вече не е толкова далеч и вероятно ще искате да влезете бързо във форма, споделяме един примерен хранителен план, който да следвате една-две седмици или повече, ако се чувствате добре и постигате желаните резултати.

Закуска

  • 1-2 пълнозърнести препечени филийки, намазани с нискомаслено сирене, парченца краставица
  • 1 чаша чай или кафе

Закуска преди обяда

  • 1 плод или половин краставица

Обяд

Зеленчукова супа и пилешка пържола, които може да замените с постно печено говеждо месо, салата от зеленчуци и 1 печен картоф

Следобедна закуска

  • 1 плод по ваш избор с чаша нискомаслено кисело мляко

Вечеря

Важно! Пийте много вода, най-малко 8 чаши на ден. Използвайте сол в умерени количества и когато имате възможност заменяйте захарта с мед.

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
A ( преди 7 години )
"с постно печено говеждо месо"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време