Здраве и красота

Ароматна комбинация, която помага при безсъние

За повече баланс

14.03.2017г. / 13 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хронична умора, болки в мускулите, раздразнителност... Всички те са вследствие на динамичното ежедневие, нездравословното хранене, липсата на физическа активност, стрес. Като добавим към това и безсъние, оказва се, че сме попаднали в един затворен цикъл, който нарушава нормалния ритъм.

Днес споделяме с вас една ароматна комбинация от три масла, които ще ви помогнат да имате хубав сън и да балансирате. Трябва само да ги комбинирате. Вижте как.

Необходими съставки:

  • 10 капки етерично масло от лайка
  • 10 капки масло от лавандула
  • 4 капки магнезиево олио

Тази ароматна формула може да ползвате самостоятелно или в по-малки количества да я прибавяте към лосиона си за тяло. Съхранявайте сместа в стъклено тъмно шише. Нанесете я върху тялото си (тогава ще трябва да увеличите дозировката на маслата) или я нанесете с лек масаж в областта на шията, гърба, китките.

Свързани статии

Скоро след като маслата попият в кожата ви, всички мускули ще се отпуснат, напрежението ще спадне, ще се успокоите не само физически, но и емоционално.

Настанете се в удобното ви и меко легло и се насладете на пълноценен сън. Етеричните масла са един от най-добрите варианти за справяне с безсънието и тревожността, които обикновено вървят ръка за ръка.

Коментирай
Свободно време