Здраве и красота

Хранене и диета според зодията – Везни

Хапвайте повече ябълки

22.03.2017г. / 16 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Храненето за родените под знака на зодия Везни е истински празник, дори когато не ядат много. Предпочитат да имат малки порции от всичко – салата, предястие, основно ястие и десерт, последвани от хубаво вино или друга тяхна любима напитка.

Везните често са зависими от шоколада и сладкишите. За тях е важно храната на масата да изглежда добре, да има приятна атмосфера, така че да се чувстват максимално комфортно, за да се насладят на вкуса. Ако искат да бъдат в добра форма и здраве, добре е да намалят консумацията на сладки лакомства.

Нека добавят към менюто си повече ябълки, круши, авокадо, банани, къпини, череши, грах, спанак, домати, ечемик, царевица, овес, кимион, карамфил, копър, мента, индийско орехче, магданоз.

Тъй като пролетта официално настъпи и е време за леко прочистване на организма, предлагаме ви 3-дневен хранителен план. Той ще ви осигури всички необходими витамини, минерали, протеини, но може да бъде началото и на една здравословна диета за редуциране на телесното тегло.

Препоръчително е да не овкусявате храната със сол или ползвайте малко количество хималайска. Подслаждайте напитките със стевия или малко мед.

Ден първи

Закуска – 1 пълнозърнеста препечена филийка, 1 твърдо сварено яйце, 1 чаша чай или кафе.

Закуска преди обяда – 1 ябълка.

Обяд – Телешка пържола, 1 печен картоф, зеленчукова салата, 1 чаша кафе или чай.

Следобедна закуска – ½ чаша кисело мляко, 1 чаша плодова салата.

Вечеря – омлет, приготвен с едно яйце, 100 г шунка, печено или варено пилешко месо, малка зеленчукова салата, 1 портокал

Ден втори

Закуска – чаша чай или кафе с 1 пълнозърнест тост намазан с крема сирене.

Закуска преди обяда – 1 чаша фреш от моркови.

Обяд – пилешка пържола, 150 г задушен кафяв ориз, ½ чаша задушени броколи.

Следобедна закуска – плодова салата

Вечеря – печена риба, задушен спанак или спаначена салата, ½ чаша кисело мляко.

Свързани статии

Ден трети

Закуска – две ябълки, 2 сухара, 1 чаша чай или кафе.

Закуска преди обяда – пресни бейби моркови или няколко стръка целина.

Обяд – телешка или свинска пържола, 1 печен картоф, 1 чаша зелева салата.

Следобедна закуска – 1 чаша прясно мляко, 1 зърнено блокче.

Вечеря – омлет от 2 яйца с ½ чаша пресни гъби, зеленчукова салата, 1 чаша билков чай.

Снимка: istock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати