Интимно

3 грешки, които провалят съвършените целувки

Твърде много бързате

18.05.2017г. / 10 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Истински добрата целувка с човека за когото копнеем, може да подкоси коленете ни. Пеперудите в стомаха сякаш се издигат към сърцето ни. Пулсът и дишането ни се ускоряват.

Въпреки че целуването се получава инстинктивно, винаги искаме целувките ни да пресъздават романтична сцена, той или тя никога да не ги забравят. Понякога в старанието си да бъдем добри целувачи допускаме 3 чести грешки, които провалят момента. Вижте кои.

Агресивното начало

Всички харесваме романтичните филми, в които любовните сцени са изпълнени с много страст. Такива са и целувките на главните герои. Но в реалния живот, агресивният подход, който трябва да напомня за романтичен филм може да не продължи в страстна целувка, а да се превърне в неприятен спомен с подути устни и дори счупен зъб.

Вместо да предприемате внезапно нападение над любимия човек, започнете с меки, нежни и бавни целувки, които постепенно се ускоряват и усилват. Вслушайте се в сигналите на тялото на партньора си, вдишванията и сърцебиенето. Всичко това ще ви води към съвършените целувки.

Езикът липсва

Когато се целуваме е важно да намерим баланса и добрата игра с езика. Разбира се, че не трябва да го забиваме в гърлото на половинката, но той трябва да е там достатъчно време, за да носи наслада.

Целувката започва със затворени устни, постепенно опитваме ту горната, ту долната устна и тогава включваме в играта и езика си. Докосваме с него този на партньора и следваме движенията си. Но ако не се включвате достатъчно в играта, целувките ще се превърнат в отегчение.

Свързани статии

Неулучване на целта

Въпреки че съвсем естествено затваряме очи, когато се целуваме е важно да не пропускаме целта, а именно устните. Важно е да дишаме равномерно, да внимаваме да не продължим към носа или брадичката. Всичко това би ни накарало да се чувстваме конфузно.

Затова поглеждайте от време на време. Отделяйте устни от тези на половинката, усмихвайте се, забавяйте и забързвайте темпото, но най-важното – наслаждавайте се на момента, без да изпускате целта.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време