Здраве и красота

Киселините в грижата за кожата – как да ги използваме?

За да изберем подходяща киселина, трябва да знаем какво действие има всяка от тях

07.08.2017г. / 13 14ч.
Илияна Николова
Снимка: maxpixel

Снимка: maxpixel

Различните козметични продукти за красота и срещу бръчки съдържат различни видове киселини. За да знаем кой продукт да изберем, най-напред трябва да знаем от какво има нужда нашата кожа. А след това да се запознаем с действието на различните киселини върху кожата, за да сме сигурни коя ще ни повлияе положително.

Гликолова киселина

Гликоловата киселина е една от най-добрите в цялостната грижа за кожата. Тя трябва да е с най-голям приоритет за вас. Прониква по-дълбоко от останалите киселини и въздейства върху неравната текстура на кожата, подобрява нейния тонус и тен, изглажда фините линии като силно стимулира синтеза на колаген.

Вълшебна напитка спомага за синтеза на колаген

Млечна киселина

Можете да се възползвате от млечната киселина не само в козметиката, но и в природната ѝ форма – прясно и кисело мляко. Млечната киселина балансира киселинността на кожата и е много полезна за чувствителна кожа. Намалява възпаленията и облекчава симптомите на акне.

Ретинолова киселина

Ретиноловата киселина има мощни антистареещи свойства. Тя изглажда бръчките и фините линии, премахвайки нежно горния слой мъртви клетки. Желателно е да се консултирате с дерматолог преди да прибегнете до продукти с ретинолова киселина.

Олеинова и линолова киселина

Тези две киселини работят чудесно за здравето на кожата. Срещат се в много от маслата, предназначени за подхранване и потискане на стареещите процеси в клетките. Помагат в проясняването на тена и допринасят за регенерацията на клетките. Линоловата киселина има силни противовъзпалителни свойства, което я прави подходяща и при акне.

Ползите от хиалуроновата киселина

Свързани статии

Манделова киселина

Манделовата киселина се намира в бадемовото масло. Тя има ексфолиращи свойства, почиства порите в дълбочина като едновременно с това подобрява структурата на кожата.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина не се използва само като филър. Тя е нещо много повече. Тя има мощни хидратиращи и ексфолиращи свойства. Хиалуроновата киселина изглажда бръчките, стимулира синтеза на колаген в кожата и подобрява нейната еластичност.

Коментирай