Здраве и красота

Вълшебна напитка спомага за синтеза на колаген

Какви са съставките на подмладяващия еликсир?

04.07.2014г. / 08 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Една от най-честите причини поради която кожата губи своята еластичност и свеж тен е недостатъчният колаген в нея. С напредването на възрастта неговият синтез постепенно намалява.

Редовните масажи, козметични процедури, физическа активност, козметика, биха могли да забавят процеса на стареене и да стимулират синтеза на колаген. Храната и ежедневните напитки, които приемаме също биха могли да действат подмладяващо на кожата.

Споделяме една свежа рецепта за подмладяващ еликсир, който да приемате всеки ден. Той съдържа червено зеле, портокал, цвекло, морков, краставица, лайм, джинджифил. Как тези съставки правят напитката специална?

Портокалите, червеното зеле и лаймът са изключително богати на витамин С. Той действа като антиоксидант, предпазва клетките от увреждане и е важен за синтеза на колаген.

Цвеклото съдържа цинк и мед, които са жизненоважни за здравата и красива кожа. Помага за детоксикацията на организма и по-специално на черния дроб. А здравето на кожата е пряко свързано със здравето на черния дроб.

Джинджифилът има противовъзпалително действие и съдържа важни антиоксиданти, които намаляват увреждането на клетките. С негова помощ може да намалите подпухналостта на кожата.

Краставиците съдържат около 96% вода, което е важно за поддържането на добрата хидратация на кожата. Краставиците съдържат и три типа фитонутриенти (гама от растителни съединения), които действат като антиоксидант, противовъзпалително и имат противораково действие.

Свързани статии

Морковите осигуряват антиоксиданта бета-каротин, който е изключително полезен за кожата. Прави я млада, предпазва я от вредните слънчеви лъчи и в същото време спомага да имате хубав летен загар.

Как да приготвите напитката?

Трябват ви:

  • 1/2 малка червена зелка
  • грудка цвекло
  • 1 морков
  • 1 краставица
  • 1 портокал
  • 1/2 лайм
  • 1 супена лъжица настърган джинджифил

Сложете всички съставки в сокоизтисквачка и по желание добавете няколко кубчета лед.

снимка: Photl

Коментирай
15 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 9 години )