Здраве и красота

Разширени вени — едно натурално решение

13.07.2009г. / 09 26ч.
Аз жената
Разширени вени — едно натурално решение

Хроничната венозна недостатъчност е социално-значимо заболяване, от което страдат голям брой пациенти в развитите държави. Заболяването има своите наследствени корени, но основна причина за появяването му е съвременния начин на живот. Обездвижването, наднорменото тегло, недостатъчната физическа активност и т. н.

\n

Голяма част от пациентите не полагат грижи и подминават проблема като козметичен. Борбата с проблема разширени вени и всички венозни заболявания протича по няколко начина. Едни използват лекарствени средства, а други дори прибягват към хирургическа интервенция.
Годишните награди на Българския фармацевтичен съюз, които се проведоха в края на юни тази година, отличиха един нов медикамент в борбата с разширените вени и хемороидите. Dioket®. беше удостоен с голямата награда за лекарствен продукт на годината в категорията продукт на растителна основа. Продуктът се предлага на българския фармацевтичен пазар от месец март 2009 г.

\n

Лекарите са единодушни, че най-работещото средство в борбата с венозните болести е движението. Активен спорт или приятна разходка е все едно. Важно е да се движим. Разбира се борбата със заседналия начин на живот и наднорменото тегло също имат значение. Освен подходящия хигиенен режим, другите два фактора, които влияят върху справянето с проблема са навременната консултация със специалист и употреба на правилните медикаменти.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Dani ( преди 11 години )
IMAM VAPROS MOJE LI DA SE LEKYVAT VENI S lAZAR ste vi bada mnogo blagodarna ako mi odgovorite.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
danka dobreva ( преди 11 години )
dano tova lekarstvo e dobro ste se vazpolzvam no , se samnavam.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Димитър Славчев Тодо ( преди 11 години )
Преди години се опитах да предложа на родната медицина рецепта от така наречената "народна медицина" за съдосвиващо средство /вкл. хемороиди/, но ефектът беше "глас в пустиня". Предложиха ми да се обърна към чужди фармацевтични компании, но нали съм си български инат - отказах.Дано посочваното средство да е толкова добро, колкото казват. Желая му успех в името на нуждаещите се от него хора. Жалко, че от тази "домашна простотия" не се възползваме от потенциала с който разполага нашия изключително надарен народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар