Вдъхнови се с Константина Живова

Константина Живова: Любовта винаги ме е вдъхновявала

Едно вълнуващо интервю с телевизионната водеща и писателка

06.07.2016г. / 17 23ч.
Михаела Лазарова
Константина Живова. Снимка: личен архив

Константина Живова. Снимка: личен архив

Тя е едно от новите лица на телевизия Bulgaria ON AIR, но има дългогодишен опит в телевизията. Днес в рубриката ни „Тя, звездата“ се радваме да ви представим чаровната водеща Константина Живова.

Наричаме я Ина и ако ви е позната от малкия екран, то е защото всяка сутрин пиете кафето си в нейната приятна компания, тази на гостите ѝ, и предаването „Днес“, на което тя е водеща.

Динамична, интересна, вдъхновена и вдъхновяваща, нейният път на журналист преминава през bTV, NOVA и TV7, а почитателите на „Под прикритие“ и „Секс, лъжи и ТВ – 8 дни в седмицата“ със сигурност са отбелязали нейното присъствие и игра. Константина поддържа и видеоблог, а много скоро ще изненада с нещо приятно и читателите на Az-jenata.bg.

Повод за нашата среща е нейната първа книга „Завинаги“, но и още нещо интересно, което ще прочетете в следващите редове.

В какво настроение те откриваме?

Усмихнато.

В края на миналата година излезе от печат твоят първи роман „Завинаги“, който се превърна в бестселър. Завинаги какво?

Така е и съм щастлива, че вече предстои втори тираж. До днес продължавам да получавам снимки и споделени емоции и впечатления от нея. Когато мислех заглавието на книгата, нямаше друг избор освен тази дума, ЗАВИНАГИ. Това е силна дума. За мен любовта е емоцията, която изпитваме и ще продължаваме да изпитваме. Споделена или не, тя остава завинаги.

Разкажи ни малко повече за книгата.

Книгата е моята голяма гордост. Колкото и нескромно да звучи, горда съм, че изразих мнението си и емоциите си в роман. Не подозирах, че интересът ще бъде толкова голям.

Какво е за теб любовта?

Всичко. Без любов няма смисъл да съществувам.

Какво те вдъхнови да напишеш книга за любовта?

Именно любовта. Винаги ме е вдъхновявала. Емоциите, които бушуват в сърцето, било то щастливи или тъжни, но красиви сами по себе си.

Ако започнеш да пишеш роман номер две за какво би бил той?

Имам идея за втора книга. За съжаление нямам физическо време да започна. Но ще я реализирам със сигурност. Много хора вече я чакат с нетърпение.

Ти имаш блог, в който споделяш много интересни и вдъхновяващи идеи...

Така е. Моят блог е част от моя живот – www.trywithina.com е проект, който създадох заедно с моите приятели и колеги, Александър Сано и Георги Грозданов. В него споделям всичко, което ме вълнува и се надявам да е полезен и интересен за хората.

Нека погледнем и към малкия екран, от който ти всяка сутрин поздравяваш зрителите на телевизия Bulgaria ON AIR.

Щастлива съм, че станах част от Bulgaria ON AIR и предаването „Днес“. Всеки ден се събуждам много рано, в 6, но с усмивка. Телевизията за мен е предизвикателство, всеки ден.

Какво е да си телевизионна водеща и как дойде предложението към теб да бъдеш част от предаването?

Работя в телевизия от почти десет години. Това е моята най-голяма мечта, която с годините сбъдвам. Работата на водещия не е лесна, но когато я правиш с любов, можеш да се похвалиш, че нямаш нито един работен ден.

На какво те учи телевизията?

На организираност, сериозност и бързи реакции.

Предаването, което водиш вече е с променен профил. С какво ново се забавлява зрителят?

Така е. Смятам, че предаването „Днес“ има много различна, динамична и интересна за зрителя визия. Показваме много любопитни неща, говорим много за здраве, звездните ни гости присъстват всеки ден, а актуалните събития представяме директно от мястото на събитието.

Казват, че добрите писатели са добри читатели.

Така е. Това е любимото ми занимание, след кулинарските ми страсти. Обичам да чета, купувам постоянно книги, които нямам търпение да започна.

Какво обичаш да четеш?

Философска литература. А ако ме питате за любима книга, една от най-великите книги за мен е „Любов по време на холера“.

Освен писател, журналист и блогър, ти имаш участия в няколко сериала, телевизионни реклами. Какво е усещането да си на снимачната площадка?

От дете снимам. Баща ми е човекът, който ме запали по телевизията и киното. Той е един от първите каскадьори в България. Когато бях малка, настръхвах само при гледката на снимачния процес. Така си остана и до днес. Вълнувам се от подготовката за снимки, без значение дали е телевизия или кино. Рекламите са част от моя професионален път. Снимала съм както за България, така и за чужбина и се радвам, че имам възможност да покажа различните си лица.

Няма съмнение, че ежедневието ти е динамично. Как успяваш да балансираш между работата, блога и семейството?

Аз съм от хиперактивните хора. Не мога да стоя и да не правя нищо. Обичам ежедневието ми да е динамично и се старая да си го натоварвам колкото мога. Дано не се уморя някой ден, но засега се чувствам добре.

Каква е тайната на перфектната ти визия?

Нямам специални тайни за красота. Старая се да бъда себе си. Искам да съм естествена. Следя модните тенденции, но не налагам модата върху себе си на всяка цена, просто защото е модерно.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Обичам да готвя. Обичам да се срещам с приятелите ми. Сладките приказки ме разтоварват.

Нека издадем една малка тайна на читателите на Az-jenata.bg. Ти ще водиш нова вълнуваща рубрика, в която ще споделяш красиви и вдъхновяващи истории. Защо прие да си част от това предизвикателство?

Много благодаря за поканата. Харесвам сайта и съм щастлива, че ще имам възможност да споделям моите емоции с читателите. Надявам се да стана едно от техните вдъхновения в забързаното ни ежедневие.

Твоето пожелание към читателите на сайта...

Вглеждайте се в малките и на пръв поглед незначителни неща. Все по-рядко оценяваме моментите, които минават покрай нас. Бъдете искрени и не се страхувайте да се обърнете към човека до вас с думите „ОБИЧАМ ТЕ“. Те ще направят някого щастлив.

Снимки: личен архив

Коментирай