Свободно време

Какво не правят успешните личности?

Не се опитват да променят хората

19.05.2017г. / 11 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки е чувал израза „Не се връщай назад.“. Той важи за всеки аспект от нашия живот, за грешките, които повтаряме. Паралелно с това, всеки има в обкръжението си познат, приятел или личност, които следва в социалните мрежи и които са постигнали завидни успехи.

Знаем, че всеки има своята формула за успех, но има общо между хората, които постигат целите си и високи резултати и тези, които не. Първите грешат като всички, но техните грешки им служат като урок. Вижте кои грешки не повтарят успешните хора.

Не се връщат към това, което не работи.

Независимо дали става дума за работа или връзка, която е приключила с основателна причина, никога не трябва да се връщаме към едно и също нещо, очаквайки различни резултати.

Не правят неща, които не отговарят на желанията и същността им.

Във всичко, което правим, трябва да си зададем въпроса: „Защо правя това?“, „Подходящ ли съм за това?“ Устойчиво ли е?“, „Полезно ли е за мен, удовлетворява ли ме?“. Ако отговорите на тези въпроси са отрицателни, имате основателна причина да не продължите да правите това, което не желаете и не ви носи ползи.

Не се опитват да променят хората.

Когато ръководите екип или ви вълнува какво се случва в любовния ви живот, трябва да запомните едно много важно правило – не може и не бива да се стремите да променяте хората. Няма как да принудите някого да бъде по-отдаден на работата или връзката ви.

Просто му дайте нужната свобода и му позволете да изпита последствията от нея. По този начин ще откриете и вашата собствена свобода и това как да действате спрямо този човек. Дали да продължава да бъде част от екипа ви и живота ви.

Не вярват на някого или нещо, което изглежда безупречно.

Естествено е да се привличаме към неща и хора, които изглеждат невероятни. Обичаме превъзходството и винаги трябва да го търсим. Добре е да се обграждаме с хора, които са постигнали успехи, които са добър пример за това как се постига успех, които са мотиватор, служители, които са много отдадени на работата си и т. н.

Но когато някой или нещо изглежда прекалено хубаво, вероятно не е толкова съвършено, колкото го виждаме.

Не се стремят да угодят на всички.

Невъзможно е да угодите на всеки и е време да разберете това. Само тогава ще започнете да живеете целенасочено и ще се фокусирате само върху правилните хора. Разбира се, не бива да забравяте себе си. Понякога в желанието си да сме полезни на всички, забравяме за своето Аз. Успешните хора не допускат тази грешка в живота си.

Свързани статии

Не избират краткосрочния комфорт.

Това е една от най-съществените разлики между успешните личности и неуспешните хора. Тези, които успяват в живота знаят, че ще има моменти, в които ще трябва да жертват личното си време и удоволствията, за сметка на това да развиват себе си, за да постигат успехи в кариерата.

От друга страна неуспешните предпочитат краткосрочния комфорт, за сметка на дългосрочните успехи и постигането на целите, които в крайна сметка биха им донесли удовлетворение.

Снимка: istock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати