Меню

Ябълкови бухтички

28 декември 2014 | 15:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 ч.ч брашно
3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
5 ябълки
1 ч.л. канела 
4 с.л олио
пудра захар – количество по желание
40 мин.

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата най-напред. Пресейте брашното и замесете меко тесто. Бавно и постепенно наливайте млякото. Тестото трябва да е с гъстота на пюре.

Обелете и нарежете ябълките. Прибавете ги към тестото и разбъркайте добре. С лъжица оформете малки кръгли бухтички и ги изпържете в нагорещено на средна температура олио.

Бухтите са готови, когато добият златистокафяв цвят.

При сервиране поръсете с пудра захар по желание.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Mилена ( преди 9 години )
А няма ли никакъв набухвател ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )
interesno e kak s par4eta stava v testoto , ne e li po- dobre da se rendosat ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар