Салата „Табуле“ с булгур

20 април 2016 | 09:36 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
150-200 г булгур или киноа
4 стръка зелен лук 
3 големи домата
2-3 връзки магданоз
няколко листа мента
зехтин
пресен лимонов сок
сол
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сложете булгура в голяма купа, залейте го с вряла вода (водата трябва да покрие булгура около 30 см) и сложете капак или чиния върху купата. Оставете го да набъбне за около 20-30 минути. След това го прецедете с помощта на гевгир, сложете го в купа и добавете към него зехтина, лимоновия сок и сол на вкус.

Зеленчуците се нарязват на ситно и се добавят към булгура, като по желание може да добавите още малко лимонов сок и зехтин. Накрая овкусете със свежи листа от мента. Ако желаете, може да замените булгура с киноа.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай