Меню

Кремообразна пилешка салата

13 април 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Кремообразна пилешка салата
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне
  1. Напълнете тенджера с вода и оставете да заври.
  2. Сварете пилешкото за 20-30 минути на слаб към среден огън.
  3. Извадете от тенджерата, отцедете и оставете да изстине за 5-6 минути.
  4. След това приберете пилешкото в хладилника за още 30 минути да изстине напълно.
  5. Междувременно направете соса, като смесите майонезата, киселото мляко, лимоновия сок, оцета, горчицата, меда, солта и пипера в купа.
  6. Разбъркайте много добре, докато съставките се смесят и се получи кремообразен дресинг.
  7. Добавете охладеното и накъсано пилешко към тази смес.
  8. Добавете целината, боровинките и бадемите. Разбъркайте много добре.
  9. Сервирайте плънката върху канапе от микса зелени салати.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай