Меню

Ароматни пилешки гърди с пармезан и чесън

26 април 2018 | 07:11 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
6 броя пилешки гърди
1 чаша галета
½ чаша пармезан
2-3 скилидки чесън
2-3 супени лъжици зехтин
черен пипер
сол
риган
кориандър
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Пресовайте чесъна с пресата. Смесете го със зехтина. В отделна купа смесете галетата с пармезана и сухите подправки. Разбъркайте добре. Всяко парче месо потапяйте първо в зехтина и чесъна, а след това в сухите съставки, докато полепнат напълно. Печете пилешките гърди в намаслена тавичка като ги поръсите допълнително с пармезан. Фурната трябва да е предварително загрята на 180 градуса. Печете до получаване на златиста коричка.

Още вкусни рецепти вижте в страницата ни „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай