Почистете и нарежете корените на кубчета. Посолете месото със солта и пипера. Нарежете и лука на ситно.

В дълбока тенджера със сгорещена мазнина задушете лука и запържете зеленчуците. Към тях добавете и гъшите гърди. Върху тях поставете резенчетата бекон за вкус. Излейте виното в тенджерата и оставете да къкри на слаб огън за около час. Може да се наложи да доливате още вино, защото ще се изпари.

След като месото стане крехко го извадете от тенджерата и го подредете в чиниите за сервиране. Добавете и зеленчуците като гарнитура. Нарежете магданоза на ситно и поръсете месото.

По желание можете да пасирате сварените зеленчуци и да ги превърнете в сос, с който да залеете месото. Към него може да добавите малко зехтин, балсамов оцет и сметана за готвене.

Сервирайте месото с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Опитайте още: