Меню

Свински джолан в гювече

6 януари 2020 | 11:09 | Михаела Лазарова
4 от 7 гласа
Добави в любими
1,600 кг свински джолан
2 глави лук
1 малка глава целина
3 моркова
3 червени чушки
5 скилидки чесън
500 г пресни гъби
6 картофа
1 чаена лъжичка червен пипер
сол, черен пипер
2 дафинови листа
щипка бахар
200 мл зеленчуков бульон
супена лъжица брашно
2 ч.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва, овкусява се със сол и черен пипер и се запечатва в тиган от всички страни. След това се слага в гювечетата и се запича леко на 180 градуса.

През това време в тиган задушаваме всички зеленчуци и правим сос от тях. Когато е готов го разпределяме в гювечетата и печем на 200 градуса до готовност на месото.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай