Меню

Пържоли с малинов сос

8 октомври 2015 | 17:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаена лъжичка сушена мащерка
½ чаена лъжичка сушен градински чай
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
4 бр свинско филе на пържоли
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица зехтин
¼ чаша конфитюр от малини
2 супени лъжици портокалов сок
2 супени лъжици бял винен оцет
4 стръка прясна мащерка (по желание)
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. В малка купа смесете сухата мащерка, градинския чай, солта, черния пипер. Разтрийте хубаво получения меланж върху месото, докато полепне.

Разтопете маслото и зехтина в тиган с незалепващо покритие. Запържете пържолите в смесените и загрети мазнини в тигана. Нека се пържат по 4-5 минути от всяка страна. След като са готови ги свалете от котлона.

Сложете ги в предварително загрятата фурна да се досготвят.

В същия тиган, в който сте пържили месото сложете малиновия конфитюр, портокаловия сок и оцета. Оставете сместа да заври, след което бъркайте за още около 2-3 минути, докато се редуцира сосът и достигне желаната гъстота.

Извадете месото от фурната. Залейте със соса в чиния и сервирайте. Гарнирайте с прясната мащерка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ШЕФФ РАМЗИ ( преди 8 години )
Бравос! И за десерт към това кулиналрно извращение,може да добавим плодово-телешка мелба с чесън и сладко от желирани свински крачета с круши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар