Меню

Свински врат с бекон и фин сос от манатарки

6 ноември 2015 | 11:54 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1,200 кг свински врат без кост
500 г манатарки
300 г пушен бекон
сол, черен пипер
200 мл червено вино
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 супена лъжица брашно
ориз за гарнитура
100 г масло
90 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на филийки, начуква се и се овкусява със сол и черен пипер, след което се запържва в тиган с масло. След това вадим пържолките и в мазнината, в която са се пържили слагаме нарязаните бекон, гъби, сол, черен пипер, брашното, чесъна и виното.

Разбъркваме добре и щом се получи хубав сос, връщаме в него месото. Оставяме да къкри до пълна готовност на ястието. Сервираме с гарнитура от сварен ориз.

Рецептата е предоставен от шеф Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай