Телешко задушено по френски

25 август 2015 | 16:15 | Илияна Николова
4 от 18 гласа
Добави в любими
1 и ½ кг телешко на кубчета

¼ чаша брашно

2 супени лъжици олио

2 консерви домати на кубчета

1 кубче телешки бульон

4 моркова на едро

2 картофа на четвъртини

¾ чаена лъжичка мащерка

2 супени лъжици дижонска горчица

сол и черен пипер на вкус
1 ч.30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Оваляйте месото в брашното. Нека полепне равномерно. В голяма тенджера загрейте мазнината. Запържете месото до златисто кафяво. Подправете със сол и черен пипер. 

Добавете нарязаните домати, бульона, морковите, картофите и мащерката. Нека кипне. След това намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри за 1 час, докато месото омекне напълно. 

Разбъркайте с горчицата, докато е горещо и сервирайте.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
koko ( преди 7 години )
Vie pravite li izobshto razlika mezhdu teleshko i govezhdo?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар