Свободно време

Димитър Бербатов връчи награди на талантливи деца в България

02.06.2011г. / 15 55ч.
Ивет Лолова
Димитър Бербатов връчи награди на талантливи деца в България


На официална церемония на 31 май в НДК Фондация „Димитър Бербатов“ награди най-успелите деца на България за 2010 г. Кампанията се провежда за трета поредна година. Отличени бяха деца в

\n

- областИзкуства“: Мартин Йорданов от Бургас, I-IV клас; Анна Първанова от Пловдив, V-VIII клас; Пламена Георгиева от Нови Пазар, IX-XII клас.

\n

- областНаука“: Евгени Кайряков от Пловдив, I-IV клас; Емилиян Рогачев от София, V-VIII клас; Румен Христов от Шумен, IX-XII клас и Аннабел Минкова, Лондон, Великобритания – Български училища зад граница.

\n

- областСпорт“: Петър Божилов от София, I-IV клас; Георгия Кадоглу от Варна, V-VIII клас; Тодор Христов от Бургас, IX-XII клас и Десислава Йорданова, Шарлот, Северна Каролина, САЩ – Български училища зад граница.

\n

Децата в специалната категория „Социален проект“ Биляна Андонова от София за България и Таня Ковачка от Лондон, Великобритания за Български училища зад граница получиха почетен плакет и възможността да прекарат един работен ден с представителя на UNICEF. Тази година се връчи поощрителна награда за социален проект на Николас – Александър Шрайф от Лондон, Великобритания за Български училища зад граница.

\n

Директорката на българското училище в Лондон, Снежина Мечева, два пъти излезе на сцената, за да получи наградите на свои ученици, които не можаха да присъстват. Тя поднесе на „бате Бербо“, както казват децата на Димитър Бербатов едно огромно цвете и фланелка с подписите на учениците от лондонското училище. Тя разказа с гордост, че преди време знаменитият футболист е подарил на училището фланелка със свой автограф, който учениците продали на търг, а събраната сума използвали за ремонт на школото.

\n

Водещ на вечерта беше Део, а спектакълът беше под режисурата на Камен Воденичаров.

\n

След края на церемонията по награждаването море от деца обгради звездата на „Манчестър Юнайтед“, за да получат автограф и да си направят снимка за спомен.

Прочетете още:

Коментирай