Свободно време

6 начина да привлечете положителна енергия в живота си

Освободете се от хора и ситуации, които ви пречат

02.01.2024г. / 16 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма човек, който да не иска да е щастлив. Дали можем да дадем точна дефиниция на това какво е да си такъв? За всеки щастието се измерва по различен начин. Едно е сигурно – хубавите събития в живота ни са следствие от привличането на положителна енергия. Ние обаче сме отговорни за това дали ще я привлечем или не. 

Вижте 6 стъпки, с които да привлечете към себе си положителната енергия. 

1. Излъчвайте положителна енергия към Вселената

Привличането на хубавото в живота поставя началото в нас. Ако искаме повече положителни събития и енергия, най-напред трябва да го създадем в себе си. За съжаление, много хора живеят в страх и имат мислене за недостиг, което автоматично блокира хубавото към тях. Негативната настройка създава точно тези ограничаващи вярвания. 

Често се грижим и повече за другите, отколкото за себе си. Нека помислим, как би се променил живота ни, ако се грижим за нас си така, както за другите? 

Свързани статии

2. Благодарността привлича положителното в живота

Според редица западни проучвания, когато всеки ден благодарим за хубавото в живота си, дори за малките неща, то ние привличаме положителна енергия към себе си, но и нивото ни на удовлетвореност се подобрява, имаме повече самочувствие. Обратно, когато мислим за загуби, за ограничения, когато не вярваме в себе си, обикновено не получаваме и положителна енергия. Ние подхранваме отрицателното в живота си по този начин. 

3. Създайте повече пространство за позитивност

За да привлечете положителна енергия, трябва да видите красотата край вас. Да си създадете уют в дома, офиса. Носете повече цветни дрехи, разчистете ненужните предмети от дома си, тъй като те пречат на новата енергия да влезе в живота ви. Премахването на излишното, винаги създава едно приятно усещане за лекота в душата. 

Свързани статии

4. Отделяйте време само за себе си

Твърде динамичното ежедневие ни кара да се чувстваме изтощени, да нямаме желание да се отдаваме на любими и нови занимания, губим изцяло мотивацията си. Някои хора биха казали, че нямат време за себе си. Но тогава как искат да привлекат положителната енергия в живота си? Времето за себе си може да е време за спорт, медитация, четене на книга, разходка из природата и т. н. 

5. Привличайте положителна енергия, като се грижите за здравето си

Още една важна стъпка. Когато се чувствате силни и жизнени, привличането на положителна енергия е по-лесно. Доброто здраве се поддържа с позитивно мислене, редуциране на стрес, хобита, взаимоотношения с положителни личности, здравословно хранене. 

6. Освободете се от хора и ситуации, които ви пречат

За да привлечете положителна енергия, трябва да се освободите от всичко, което ви тегли надолу, като например токсични взаимоотношения с приятели, роднини, партньори, колеги. Токсичните хора винаги създават усещане за напрежение, демотивират, саботират нашия напредък и щастие. 

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Петрова ( преди 4 месеца )