Свободно време

„Майки и дъщери“ – Барбара Делински

17.06.2011г. / 13 23ч.
Аз жената
„Майки и дъщери“ – Барбара Делински

Сюзън Тейт е шокирана, когато седемнайсетгодишната й дъщеря – Лили, й съобщава, че е бременна. Сюзън е директор на местната гимназия и представлява олицетворение на отговорността. Добро и възпитано момиче и отлична ученичка, Лили е най-хубавото нещо, което й се е случвало в тридесет и пет годишния й живот.
Сюзън е изумена, когато разбира, че бременността не е случайна, а Лили и двете й най-добри приятелки –Мери Кейт и Джесика – са се наговорили да имат деца едновременно. Пактовото поведение на трите скромни момичета скандализира малкото градче Заганак и поставя под въпрос компетентността на Сюзън. Ще успее ли да превърне проблема в урок за учениците? Самата тя е родила Лили съвсем млада и е успяла да завърши колеж и да се устрои без ничия помощ.
Макар винаги да е искала по-добър живот за дъщеря си, Сюзън я подкрепя напълно и се опитва да си отговори на въпроса: „Какво означава да си добра майка?“.

За автора:

\n

„С всеки нов роман Барбара Делински задълбава все по-дълбоко в човешкото сърце и душа“.
Синсинати Инкуайър

\n

Барбара Делински е родена и израснала в предградие на Бостън. През 1963-а година завършва средното училище „Нютън“, през 1967 се дипломира като бакалавър по психология в университета „Тъфтс“, а през 1969 г. защитава докторска степен по социология в Бостънския колеж. Преди да се отдаде на писателската си кариера, Барбара Делински е работила като изследовател в „Масачузетската общност за предотвратяване на насилието спрямо деца“ и като фотограф и репортер за „Белмън Херълд“. Била е член на борда на директорите на Центъра за борба с рака към Масачузетската болница, все още е член на президентския съвет на Националната коалиция за борба с рака. Работи и като съветник на „Дъ ривърс едж“ – студентско издание на „Ривърс Скуул“ в Уестън, щата Масачузетс. Живее в Ню Ингланд заедно със съпруга си, който е адвокат, и тримата им сина.

\n

От 1980 година насам г-жа Делински е написала над 60 романа. След първите си стъпки в романтичния жанр тя бързо се ориентира към по-сериозната женска проза със заглавията си „Повече от приятели“, „За дъщерите ми“ и други. Барбара Делински създава впечатляващи персонажи и силно емоционални истории за брака.
Книгите й редовно се появяват в най-престижните бестселърови класации на „Ню Йорк Таймс“, „Уошингтън Поуст“, „Бостън Глоуб“, „Пъблишърс Уикли“ и „Ю Ес Ей Тъдей“.

\n

Романите на Барбара Делински са преведени на 25 езика и се продават в милиони екземпляри по цял свят. Сред най-обичаните от тях са: „Съседката”, „Случайна жена”, „Да флиртуваш с Пит”, „Имението”, „Лятото на дързостта”, „Скрити истини”, „Повече от приятели”, „Семейно родословие” и „Тайната между нас” и „Докато сестра ми спи“.
Сега една от най-продаваните световни авторки предлага на своите читатели поредната завладяваща история – новата й книга „Майки и дъщери” излезе на българския книжен пазар под знака на ИК „Хермес” на 17 юни 2011.

Корична цена: 11,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай