Свободно време

Захари Карабашлиев – „Симетрия“ – сборник с разкази

29.05.2012г. / 16 36ч.
Аз жената
Захари Карабашлиев – „Симетрия“ – сборник с разкази

На 30 май 2012 г. от 18.00 ч. в София, НДК, полуетаж „Изток“, издателство Сиела представя Захари Карабашлиев със „Симетрия“, – сборник с разкази.

Инцидент с котка на име Джони Чорапи в среднощен Бруклин, латиноамерикански железничар от Чикаго и тъмна тайна, споделена с непознат, двама съдружници, изправени пред фалит в слънчева Калифорния и бездомно кученце, за което трябва да се грижат, току-що освободен затворник на път за родното си място в Добруджа, дневник на възрастен вдовец на гости на дъщеря си Радослава в Америка, няколко часа от живота на пазач на паркинг във Варна, късен следобед на гръцки остров и писател в криза, споменът на д-р Огнянова за нейната първа учителка в три минути и половина, непринуден разговор на три двойки и неделен следобед с мирис на жасмин – добре дошли в „Симетрия“!

В тази прецизна колекция от 13 истории Захари Карабашлиев ни въвлича в личните катастрофи, оцелявания и най-неочаквани просветления на своите герои. С ритъм и лекота той ги заселва в територията на своите страници, където хаосът е привиден, а симетрията възможна!

Прочетете още:

Коментирай