Свободно време

Обречена красота – в какво се превръщат мечтите

„Обречена красота“ – Ана Годбърсън

04.12.2012г. / 17 12ч.
Аз жената
Обречена красота – в какво се превръщат мечтите

Излезе втората книга от поредицата „Богати и красиви“ – „Обречена красота“. Ана Годбърсън е позната на българската публика с бестселърите от поредицата „Живот на върха“ – „Лукс“, „Клюки“, „Завист“, „Блясък“, които се превърнаха в безспорен хит сред дамската аудитория на издателство „Ентусиаст“.

Първата книга – „Тайни и мечти“ – от новата поредица „Богати и красиви“ на Ана Годбърсън е посветена на разрухата и вълненията, на любовта и разкоша, белязали 20-те години на XX век в Ню Йорк, и най-вече на последното лято от ерата на джаза. Четирите книги от поредицата разказват за три момичета – Лети Ларкспър, Астрид Донал и Кордилия Грей – новите дебютантки, решени на всяка цена да успеят в бляскавия Ню Йорк, сред лукса и разкоша на богатите имения в Лонг Айлънд.

„Обречена красота“ започва там, където свършва историята в първата книга от серията – „Тайни и мечти“. Впечатляващата млада дама Астрид Донал продължава страстната си връзка с очарователния Чарли Грей. Въпреки че наскоро се е сгодила за своя любим, Астрид не се чувства щастлива. След смъртта на баща си Чарли поема бизнеса му с контрабанда на алкохол и не прекарва много време с нея. А Астрид е свикнала да бъде ухажвана от всички, винаги да е център на внимание и не може да се задоволи с второто място в живота на своя любим.

Полусестрата на Чарли, Кордилия Грей, от своя страна се упреква за смъртта на баща си, заради неуместната си афера със сина на основния противник на семейството. За да я накара да се почувства по-добре, Чарли й възлага отварянето на незаконно заведение за алкохол – първото за семейството. Кордилия обаче не може да се съсредоточи върху задачата, защото цялото й внимание е погълнато от надменния пилот Макс Дарби – единственият мъж, който не се поддава на нейния чар.

По същото време Лети Ларкспър се е оставила на течението. Приятелката от детинство на Кордилия продължава да преследва мечтата си да стане звезда. Докато обикаля луксозните имения, тя разбира, че се е отдалечила много от града, в който е мислела, че ще намери съдбата си. И вместо да стане звезда, тя живее в сянката на Кордилия и Астрид, привлечена от блясъка и интригите в техния свят. Но въпреки лукса и блясъка, в който преминават дните на тези момичета, животът им никак не е лесен.

Забавно и разтоварващо четиво, пълно с бляскави тоалети, луксозни имения, слава, романтика и не по-малко интриги, „Обречена красота“ представя пленителната история, видяна през женските очи. На фона на бляскавия живот на нюйоркския елит, авторката Ана Годбърсън ни въвежда в автентичната атмосфера на икономическия и културен просперитет на САЩ от началото на XX век. В продължението на бестселъра „Тайни и мечти“ трите момичета все така преследват мечтите и предизвикват съдбата. Но дали са готови да посрещнат последиците от действията си? И какво им готви последното шеметно лято от ерата на джаза?

Ана Годбърсън е родена в Бъркли, Калифорния. Завършила е Английска литература в колежа „Барнард“. През 2003 година става асистентка в редакцията на мъжкото списание „Esquire“. Пише статии под псевдоним за „The New York Times Book Review“. Живее в Ню Йорк със съпруга си, където в момента работи по последната книга от серията „Богати и красиви“.

На книжния пазар от 26 ноември 2012 г.
Превод: Цветана Генчева
ISBN: 978-619-164-013-3
Обем: 272 стр.
Корица: мека, формат: 14 x 21 см.
Корична цена: 16 лв.

Прочетете още:

Коментирай