Свободно време

Черти, характерни за интересните хора

Бъдете жизнерадостна, лъчезарна и позитивна личност и околните ще ви обръщат много повече внимание!

27.01.2014г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Според наблюденията на психолозите и експертите по поведенчески анализ, интересните и привличащи вниманието хора имат много общи черти. За да разберете какво се крие зад успешните им социални взаимоотношения, ето някои от най-характерните черти на така наречените интересни хора!

Не бъдете скучни!

На първо място бъдете отворени към разговори, запознанства и приятелства с нови хора. Бихте се чувствали ужасно, ако разберете, че отегчавате околните до смърт, нали? Затова бъдете кратки и положителни в изказванията си. Ако винаги стреляте направо и сте оптимистично настроени, няма да ви обявят за скучна компания. Разбира се, когато темата на разговора го позволява, можете да бъдете по-обстоятелствени. Научете се да преценявате адекватно ситуацията.

Бъдете добри слушатели!

Най-впечатляващите хора много често са добри слушатели. Научете се да проявявате внимание към интересите и проблемите на другите. Не става дума мълчаливо да поглъщате всичко, за което приятелите или колегите ви се оплакват, а да проявявате нужната доза разбиране. Чувството, че някой те разбира и изслушва автоматично прави този някой уважавана и харесвана личност.

Говорете за интересите на събеседниците си!

Проявяването на интерес към хобитата, заниманията, професията, ежедневието на другия, винаги предразполага. Попитайте учтиво, не го правете да изглежда сякаш провеждате интервю. Накарайте човека отсреща да се почувства значим. Ако той спомене за интересно хоби, с охота го помолете да ви разкаже повече. Това винаги действа!

Имайте на ум поне няколко интересни истории!

Разказването на интересни истории винаги предизвиква добро впечатление и най-вече смях. Смехът е признак на добър разговор. Ако ви смятат за скучна личност, надали някой ще се насилва да се смее на шегите и историите ви. Използвайте смеха като лакмус за историите ви и отсейте 3-4, които най-много се харесват на околните.

Свързани статии

Поработете върху харизмата си!

Сухият разговор, на колкото и интересна тема да е, не прави силно впечатление, ако интонацията, с която го водите, не е достатъчно завладяваща! Сърцето на една история или на един разговор е начинът, по който се изразявате. И не само интонацията е важна, а и езикът на тялото, движенията, позите, мимиките ви. Всичко това е съвкупност от умението да се държите привлекателно за околните.

Живейте интересен живот!

Ако демонстрирате колко изпълнен с интересни истории и случки е животът ви, вие ще сте център на внимание в една компания. И не става дума да лъжете и да си измисляте. Просто от наблюденията на специалистите се заключава, че интересните хора статистически имат и интересен живот! Логично е, нали?

Затова се отпуснете, не се стягайте при нови запознанства, бъдете отворена и лъчезарна личност и всичко ще си дойде на мястото!

Коментирай