Свободно време

Край на монотонното мислене. 75 начина да постигнем мечтите си

„Книга за възможностите“ – Алберт Либерман

21.02.2014г. / 15 30ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Искате ли да излезете от инерцията на сивото ежедневие, от потискащата монотонност на живота, да промените себе си и съдбата си в по-добра посока? Тази книга е точно за вас! Тя е за тези, които вярват, че нищо не е предрешено и че най-хубавото предстои. Както и за тези, които не вярват в това. „Книга за възможностите“, предлага 75 начина да постигнем мечтите си. В нея авторът Алберт Либерман разказва интересни притчи и истински истории – така споделя своя дългогодишен опит и знания с читателите как да опознаят себе си, да разтворят ума и съзнанието си за нови хоризонти. Специализирал се в областта на психологията и духовните практики, Либерман е сред най-продаваните автори на популярна психология в Испания. Критиците сравняват стила му с този на Хорхе Букай, а посланията на неговите притчи са позитивни и най-важното – вдъхновяващи.

„Книга за възможностите“ е наръчник за самопомощ, подходящ за всеки. Той възпитава положително мислене и дава полезни съвети как да го съхраним. Реализацията и постигането на щастие са само част от темите, които се засягат. В книгата читателите ще срещнат имената на редица известни и постигнали успех хора, представители на различни среди – бизнес, кино, политика, изкуство, наука и други. Леонардо да Винчи, създателят на YouTube, собствениците на ИКЕА и на Amazon, човекът, създал и комерсиализирал напитката Кока-кола – това са само част от историите, поместени в книгата. Алберт Либерман разказва за гениалните хрумвания и на не толкова известни хора: например историята на човека, измислил листчетата post-it, или пък дългогодишните опити и проучвания на учен, който измисля залепящите се ципове, използвани за затваряне на обувки и дрехи. Посланията на автора са полезни както за по-млади хора, които сега започват жизнения си път и търсят начин да успеят, така и за хора, достигнали отвъд представите на ума и моделите за подражание и повярвали в собствените си възможности.

Текстовете в книгата са лесни за разбиране и интересни, освободени от претенциозността на научния изказ. Всяка глава „разказва“ различна история, а в края акцентира на един от общо 75-те закона за възможностите. Книгата съдържа приказки като полската „Приказка за обущаря“, „Приказка за монетата и съдбата“, както и по-древни като „Приказка за царя, хирурга и суфито“, които ни учат, че „когато се отказваме от сляпата случайност и късмета, пишем нашата собствена съдба“. Авторът Алберт Либерман споделя и цитати на известни личности, които насочват към себепознанието, към търсенето и използването на нови възможности. „Книга за възможностите“ изследва безкрайността от пътища, които всеки сам трябва да прокара пред себе си. Подтиква ни да сме дръзки и да мечтаем, за да предизвикваме невъзможното. Или както споделя Алберт Либерман: „Решенията няма да дойдат при теб, трябва да излезеш да ги потърсиш.“

За автора:

Алберт Либерман е псевдоним на известния издател и журналист Франсеск Мирайес. Роден е на 27 август 1968 г. в Барселона. Освен писател, е и есеист, преводач и музикант, специализирал се в областта на психологията и духовността. Той е сред най-четените испански автори, чиито книги са преведени на 20 езика. Автор е на много книги за самопомощ, както и на няколко романа, сред които книгата за младежи „Хайку за Алисия“, която печели наградата „Гран Ангулар“ през 2001/2002 г., „Балканско кафе“, „Любов с малки букви“. Особено място сред тях заема меланхоличната проза на романа „Да можехме да бъдем тук“, в която се преплитат любов и загадка. В съавторство с Алекс Ровира Алберт Либерман получава наградата „Торевиеха“ за романа „Последният отговор“. В тандем със същия писател публикуват „Лабиринтът на щастието“, „Сърце, пълно със сълзи“ и „Гората на мъдростта“. Други негови известни произведения са антологиите „365 дзен“ и „365 тао“, преведени на няколко езика. Книгата му „Дървото на стихотворенията хайку“ е преиздавана няколкократно.

На книжния пазар от 11 февруари 2014 г.
ISBN: 978-619-164-092-8
Превела от испански: Боряна Дукова
Обем: 200 стр.
Издателство: „Ентусиаст“
Корична цена: 12 лв.

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
pepi ( преди 10 години )
palni gluposti sa! to jivota ni e v kapan , az 6tiala sam da si smeniam misleneto , hahhahah, ot pusto v prazno da prelivam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар