Свободно време

Милиарди съпрузи ще станат излишни

„Ненагледна моя“ – Чък Паланюк

25.07.2014г. / 14 33ч.
Аз жената
Снимка: Издателство "Ера"

Снимка: Издателство "Ера"

Опитът я бе научил, че всеки мъж се смята за роден танцьор и любовник. Всъщност повечето мъже владееха само една танцова стъпка – пого – а между чаршафите бяха като маймуни в природонаучен филм, дълбаещи мравуняк с пръчка.

Пени Харигън е невзрачно момиче и нископоставен служител в юридическа фирма. За нея е огромна изненада, когато известният мултимилиардер К. Линъс Максуел я кани на среща. След вечеря в най-луксозния ресторант в Манхатън той завежда Пени в хотелска стая в Париж. Там двамата се отдават на разюздани сексуални игри, които я докарват до върховно удоволствие. След като дните й на екстаз приключват, Пени открива, че е била опитна мишка за окончателната разработка на серия еротични приспособления, наречена „Ненагледна моя“. Тези устройства са толкова мощни и ефективни, че милиони жени се нареждат на опашка в деня на откриването на магазините, след което се затварят в стаите си с играчките и спират да излизат навън. Освен за батерии. Целта на Максуел е да постигне световно господство като пристрасти жените към еротиката. Възможно ли е този коварен план да бъде спрян?

Чък Паланюк е американски писател и журналист на свободна практика, роден на 21 февруари 1962 г. Творбите му са определяни като трансгресивни – главните действащи лица се чувстват ограничени от правилата и очакванията, които обществото им налага и се опитват да се освободят по необичаен, а понякога и престъпен начин. Това може да ги кара да изглеждат като душевно болни, асоциални или нихилисти.

Паланюк е смятан за един от най-оригиналните и провокативни автори на нашето време. Неговият шедьовър „Боен клуб“ се превръща в световна сензация и вдъхновява заснемането на едноименния филм с участието на Брад Пит и Едуард Нортън. Други известни книги на автора са „Оцелелият“, „Невидими изчадия“ и „Последна песен“.

В безкомпромисната сатира „Ненагледна моя“ Паланюк е по-скандален от всякога, по традиция рязък, безпощаден и саркастичен.

На книжния пазар от 25 юли 2014 г.
Обем: 312 стр.
Издателство: „Ера“
Корична цена: 13 лв.

Прочетете още:

Коментирай